tiistai 10. heinäkuuta 2012

Eka linjapukkipari valmis

Ensimmäinen linjapukkipari valmistui jo tänä iltana. Luotinarun sihtaaminen kulmapisteen ylitse onkin ihan kivaa puuhaa, siis sellaista pientä nyhräämistä. Kun kulmapisteet on merkitty rautanaulalla puupalkin päähän, luotinarun voi pingoittaa naulan kannan alle. Silloin naru pingottuu toisen kulmapisteen yli, ja linjapukkiin voi tehdä merkinnät. Ja sitten sama toiselle linjapukille niin, että irrottaa narun ensimmäisestä kulmapisteen rautanaulasta, ja merkitsee toiselle pukille tarkan luotinarun paikan. Sen voi vielä riippuvalla punnuksella tarkentaa. Kun tässä nyt ei ole muutakaan kiirettä tällä kertaa. Aloituskokous pitäisi pitää, mutta ilmeisesti ovat poistuneet kesälomilleen niin arkkitehti, vastaava mestari kuin kaikki muutkin. No odotetaan hetki, heinäkuussa on Suomi kiinni.

4 kommenttia:

  1. Tosi siistiä päästä jo tuollaisiin hommiin! Pääsis vaan itsekin. Ajoin eilen teidän tontin ohi ja kyllä on ihan kiva paikka ja aika keskeisellä paikalla, etten sanoisi. :)

    VastaaPoista
  2. Hei Vili,

    Millaisella aikataululla teillä on ollut ajatuksena päästä näihin linjapukkihommiin? Tonttihan on teillä vasta poltellut parisen kuukautta omissa näpeissä (?) vai muistanko väärin, ja teilläkin vissiin ajatuksena oli, että arkkitehti saa piirtää vai mahtuuko teidän omat suunnitelmat ja toiveet jonkin talopaketin raameihin? Sehän tietysti nousisi harjakorkeuteen ihan muutamassa viikossa. Mutta muuten taitaa mennä linjapukkihommat ensi kesälle?

    Tontti on tosiaan vaikea löytää, katsoin äsken oikotie.fi sivuilta ja Vantaalla näyttäisi olevan myynnissä omakotitalotontteja 45 kpl ja näistäkin jos karsii vielä hiljaiset myynnit pois, niin jää jäljelle vain 42 kpl. Se on kovin vähän, kun asukkaita on yli 200 tuhatta. Ja meillä tuli nyt esim. vuokra-asuntoa etsiessä lasten puolelta vaatimus, että jokin esim. 2 km on sitten heidän kaveripiiristä katsottuna aivan liian kaukana, ja Tikkurila ei tule kysymykseenkään. Joten näillä kriteereillä tontin löytämiseenkin tulee vielä omat lisähaasteensa. Kun sitten aivan sattumalta tuli just siihen hetkeen kilsan päässä tontti myyntiin, niin pitihän se ostaa.

    VastaaPoista
  3. Aikataulua olen miettinyt niin että jos kaivinkone kuopsaisisi maata keväällä 2015. Tai ehkä jos tekisi pohjatyöt jo valmiiksi syksyllä 2014. Pääsisi aloittamaan heti lumien sulamisen jälkeen keväällä 2015 sitten. Jää nähtäväksi. Eli sitä ennen sitten intensiivistä suunnittelua arkkitehdin ja muiden suunnittelijoiden kanssa, rakennusluvan hakemista ynnä muuta kivaa. Ensi kesäksi mietin jos ottaisi yhteyttä arkkitehtiin ja tekisi maaperätutkimuksen. Onpahan jotakin tekemistä siinäkin.

    Ikävästi se tontti vaan polttelee näpeissä kuten sanoit. Alunperin kun tonttia etsittiin, meillä oli sen verran kiire päästä rakentamaan että pääsisi muuttamaan ennen esikoisen kouluun menoa. Kiire loppui tämän tontin löytämisen myötä kun nykyisstä kämpästämme on reilu kilometri ala-asteelle ja tontilta on 800m samaan kouluun, mutta toisesta suunnasta. Eli lapset voi hyvinkin aloittaa koulun ennen kuin talo on valmis. :)

    VastaaPoista
  4. Kevääseen mekin alun perin tähdättiin aloitusta - mutta kesälle se aloitus kuitenkin nyt sitten meni. Taidetaan kunnolla alkuun päästä vasta elokuussa, kun heinäkuulle on loma-ajasta johtuen vaikeaa löytää kaikille sopivaa aikaa aloituskokoukselle. Tosin ei tässä nyt mikään hengenhätä ole ollut tähänkään asti, eikä ole tämän jälkeenkään. Meillä 14.6.2012 myönnetyssä rakennusluvassa lukee, että työt aloitettava 30.6.2015 mennessä ja saatettava loppuun 30.6.2017 mennessä. Tällä aikataululla ollaan ihan varmaan valmiita, eikä tarvitse saada pidennystä itse lupaan. Suunnittelulle ja asioiden "maiskuttelulle" kannattaa tosiaan varata vaikka pidempikin aika (niihän teilläkin sitten tulee käymään). Meillä jo entuudestaan tuttu arkkitehti kävi katsomassa tonttia jo ihan ekoina viikkoina kun se oli ostettu, jolloin sovittiin niin, että ei aloiteta vielä ekana keväänä, niin jää hyvää aikaa tehdä alkuvalmistelut ja suunnittelut kaikessa rauhassa. Teilläkin kun tuo aikahaarukka on noin laaja, niin esim. Facebookin Raksakimppa-porukan kautta saattaisi onnistua pohjatutkimuksen tilaaminen jonkun toisen rakentajan kanssa samaan aikaan. Jos tutkija tekee samalla käynnillä ja samalle alueelle toisenkin tutkimuksen, niin silloin molemmat saavat satasen-parin alennusta. Ei iso juttu, mutta pieni säästömähdollisuus tässä tulee. Metsäkoneen saittekin jo näppärästi tontille. Ja kai sinne jokin varasto/työmaa koppikin pitää sitten hommata? Merikontti tai joku muu? Sitäkin on sitten hyvä aika kytätä jotain sopivaa... Niitä aina tulee tarjolle kuitenkin, kun toiset taloprojektit jossain toisaalla päättyvät.

    VastaaPoista