keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Nyt on lunta ja pakkasta

Eilen oli kova pyry. Nyt lunta on Ilmatieteenlaitoksen nettisivujen mukaan Vantaalla nyt 17 cm. Ja pakkanenkin kiristyy. Perjantaiksi on ennustettu -24C, mutta nyt mennään noin -19C asteen kohdalla:

Keittiön pöydällä mittarissa on +20,5C. Seinän toisella puolen johdon päässä
on pakkasta -19,4C. Lämpötilaeroa tulee siten 40 astetta.
(tai 39,9C jos oikein tarkkoja ollaan)
Tässä kuvia tältä päivältä:

Kolahommat tehtynä.

Lumivallit tonttiliittymässä.

Rima-aitaa tien laidalla.

Sama lähempää.

Kuu mollottaa. Ja jos tarkkaan katsoo, niin keskellä tien päällä tai
kerrostalon päällä näkyy pienenä pisteenä Venus. Se oli erittäinkin
kirkas silloin kun aurinko laski.

Länsipäätyä.Kukkaistutusaltaiden ympärille on lykätty lunta.
Toivottavasti viime kesän istutuksista mitään ei nyt palellu.
Tätä kirjoittaessani katselen samalla klo 18:00 uutisia TV1:llä. Juuri menossa oleva uutinen kertoo kaupunkien kaukolämpölaitoksista, jotka ennen tuottivat samalla myös sähköä. Mutta nyt nykyisillä sähkönhinnoilla tämä ei enää kannata. Siksi uusiin nyt rakennettaviin lämpölaitoksiin tulee tätä nykyä pelkkä kaukolämmön tuotanto, ilman että siinä ohessa tehtäisiin sähköä. Koska sähköntuotanto yhdessä kaukolämmön kanssa ei näillä nykyisillä sähkönhinnoilla enää kannata.

Että terveisiä tässä nyt sitten vaan samalla kaikille lämpöpumppujen myyjille, joilla on myynnin vauhdittamiseksi laadituissa hienoissa Exceleissään perusoletuksena aina se, että sähkön hintoihin tulee kuitenkin kohta kovat korotukset, jotka sitten kertautuvat vuodesta toiseen esim. 3%:n vuosivauhdilla.

No ei ole tällaisia korotuksia tullut.

Kehitys on viime vuosina mennyt aivan päinvastaiseen suuntaan. Tästä tulikin mieleeni myös yksi kahvipöytäkeskustelu töissä. Olin kertonut että oma ilmavesilämpöpumppu kokeiluni ei taloudellisesti oikein kannattanut. Ja yhtenä syynä on talon pieni kulutus. Toisena syynä oli sähkön alhainen yksikköhinta. Joku sitten ehdotti, että "Sinun pitää Mika soittaa omalle sähkön myyjälle, ja ehdottaa että oma sähkönhintasi pitää ainakin tuplata, koska muuten ei saada lämpöpumpulle kohdistettua niin suuria säästöjä, että investointi olisi kannattava..." En kuitenkaan soittanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti