lauantai 3. kesäkuuta 2017

Toukokuun sähkönkulutus

Toukokuussa sähköä kului 830 kWh. Se on 222 kWh enemmän, mitä meni vuosi sitten toukokuussa. Kaksi vuotta sitten, kun asuttiin vielä suorasähköllä, niin silloin toukokuun kulutus oli 1122 kWh, eli lähes 400 kWh enempi. Jos verrataan lämpötilojen osalta kahta viimeisintä toukokuuta, niin nyt päättyneen toukokuun keskilämpötila Vantaalla oli +9,8C, kun se vuosi sitten oli +14,2 - eli ero on varsin merkittävä. Ja tässä lienee myös yksi osasyy sähkönkulutuksen kasvulle. Toinen osasyy on rakentaminen, sillä rakennusluvat päättyvät nyt aika pian, eli 30.6.2017 - ja ennen sitä olisi talo tarkoitus saada valmiiksi. Voi olla myös muita taustalla olevia tekijöitä, joista johtuu sähkönkulutuksen erot, mutta nämä 2 nyt ainakin.

Jos katsotaan koko alkuvuotta, niin 5 kuukauden aikana vuonna 2017 sähköä on kulunut yhteensä 5675 kWh. Vuosi sitten vuoden 5 ensimmäisen kuun aikana sähköä meni 6375, eli tasan 700 kWh enempi. Täten tällä hetkellä näyttää siltä, että tänä vuonna sähkönkulutus jäisi alle sen, mitä se oli viime vuonna, joskin liian aikaista on nyt vielä sanoa mitään. Tätä vuotta on jäljellä vielä 7 kuukautta, ja sinä aikana voi sääoloissa yms. tapahtua ihan mitä vaan. Rakentaminen on kuitenkin loppumaan päin, ja sen myötä siihen käytetyn sähkön määrä tulee laskemaan.

Tältä näyttää tähänastiset kk-käppyrät koko talon historian ajalta:

Jos katsotaan päiväkohtaisia kulutuslukemia, niin ne näyttävät puolestaan tältä:

Enimmillään sähköä on kulunut vuorokaudessa 45,0 kWh ja alimmillaan 14,6 kWh. Vaihteluväli on siis melkoinen. Korkeimmat pylväät osuvat paitsi kylmiin päiviin, myös niihin päiviin, jolloin talon rakentaminen on ollut eniten käynnissä.

Tässä nurmikon kylvöstä on nyt kulunut tasan 2 viikkoa (nurmikko kylvettiin lauantaina 20.5). Kylvön jälkeen nurmikko on elinaikanaan saanut taivaalta vettä niskaan yhteensä 11 mm, eli toukokuu on ollut paitsi kylmä, myös erittäin vähäsateinen. Nurmikkoa on kyllä kasteltu lähes päivittäin, mutta kolea kevät ehkä vähän hidastaa kasvua. Tältä näyttää nyt tällä hetkellä. Eli jos nurmikon äkkiä haluaa, ja jos haluaa heti tasaista kasvua, niin silloin pitää hommata siirtonurmi. No - eiköhän tähän kesän aikana nurmikko kasva... :-)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti