torstai 1. lokakuuta 2020

Syyskuun sähkönkulutus ja 6v raksaamista

Muuttopäivä uuteen taloon oli 27.9.2014, joten tässä tuli viime sunnuntaina 6 vuotta täyteen tätä raksaamista. Nyt talossa ei ole enää varmaankaan muuta kesken, kuin lopputarkastuksen pitäminen, ja sitäkin koskien paperit rakennusvalvontaan on jo lähetetty, ja toivottavasti kokous pidetään lähiaikoina. Lopputarkastus on viivästynyt muista kiireistä johtuen, ja myös valvojien puolella on pitänyt kiirettä.

Syyskuussa sähköä kului 559,7 kWh. Se on toiseksi alhaisin lukema syyskuulle, alarajaennätys on vuodelta 2017, jolloin sähköä kului 546,1 kWh. Eniten sähköä on mennyt syyskuussa 2014 - eli juurikin muuttokuukauden aikana, jolloin sähköä kului 1434,1 kWh. Toiseksi eniten sähköä syyskuun aikana meni 2015, jolloin päämittari pyöri 1310,0 kWh:n verran. Molemmat näistä lukemista on suorasähkön ajalta, jolloin ilmasta-veteen lämpöpumppua ei vielä ollut olemassa.

Jatkossa uusia alarajaennätyksiä eri kuukausille saattaa syntyä tämän tästä, koska talon asukasmäärä on pudonnut kahteen lasten aikuistuessa ja muuttaessa opiskelun tai työn perässä muualle asumaan. Toki viikonloppuisin meillä voi olla usein "kaikki kotona" eli asukasmäärä on silloin 4, eli saman verran kuin taloon muuttaessakin.

Entä tuliko sitten rakennettua liian iso talo? Lämmintä pinta-alaa kun on 3 kerroksessa yhteensä 241 m2? No ei tämä kahdelle ihmiselle liian isolta tunnu. Asumiskulutkin ovat meillä varsin kohtuulliset, eli noin 300 euroa kuukaudessa. Sillä rahalla ei oikein muualta asuntoa saa, joskin ollaan hyvin kaukana siitä, mitä on edullisestaan tunnetussa Karja-Lohjan ekotalossa, joka sattumoisin on juuri nyt myynnissäkin:

https://www.is.fi/asuminen/

Omassa talossamme kuukausittaiset kulutukset ja vrk-kohtaiset kulutuskäppyrät talon valmistumisesta alkaen näyttävät tältä:



Vuoden alkukuukaudet tammikuulta syyskuulle näyttävät numeroiden valossa tältä:








 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti