torstai 4. huhtikuuta 2013

Videovinkkejä rakentamiseen

Ollaan joskus timpureitten kanssa katseltu mm. ontelolaattojen asennusta tai harkkojen muurausta netistä löytyneiltä rakentamisvideoilta. Aina niistä jotain vinkkejä löytää, ja esim. jos ontelolaattojen asennuksen saa sujumaan nopeasti ja löytyy yhteinen tahti nosturin ja rekkamiehen kanssa, niin ajansäästöllä säästää myös nosturin vuokrakuluissa. Tietysti jos rakentamisvideoista on niin paljon hyötyä, että saa asiat onnistumaan kerralla oikein, niin se se vasta suuri säästö onkin.Joskus voi sattua, että "rakentaminen on niin halpaa", että on varaa tehdä samat asiat kahteen kertaan, tai joskus jopa kolmeenkin kertaan.

Raksavideoita löytyy mm. Youtubesta, ja sinne olen muutamia videoita lisännyt rakentamisen edistyessä itsekin. Katsoin juuri, että esim. anturoiden valusta ottamani video on kerännyt puolessa vuodessa noin 500 katselukertaa, joten ei tiedä vaikka näistäkin olisi ollut jollekulle toiselle rakentajalle jotain hyötyä? Linkki näihin Youtube-videoihini on tämän blogin "videot" -välilehdeltä. Löytyy Youtubesta tietysti sellaisiakin filmejä, joissa kaikki ei suju ihan toivotulla tavalla, ja näitä linkkejä "Youtube-huumoria" -välilehdellä.

Netistä löytyy myös "tietopankkeja", joihin on koottu useita rakentamiseen liittyviä opasvideoita samaan osoitteeseen. Yksi tällainen löytyy www.rakentaja.fi -sivustoilta, tästä linkistä: http://www.rakentaja.fi/tv/arkistov.aspx .

Nyt on tullut myös ByggMaxilta uusi raksafilmi kokoelma, tai työvaihe-työvaiheelta etenevä kuvallinen opas rakentamisen eri vaiheisiin. Tästä oli ainakin Vantaalla jaettu pääsiäisen pyhinä ilmaismainoksia koteihin, varmaan samat mainokset menivät muuallakin pk-seudulla jakoon, jos ei ollut ovella "ei-mainoksia" kylttiä? Jos ei joku saanut mainosta, niin tässä linkki uuteen Bygg-Maxin videovinkki kokoelmiin, joka löytyy tästä linkistä: http://www.byggmax.com/fi-fi/projektit .

Ehdin nyt itse katsoa näistä ihan vasta muutamia läpi, ja aloitin sellaisista ns. "helpoista töistä", esim. laminaattilattian asennus. Tämän uskoisin osaavani ihan varmasti itsekin tehdä, ja laminaatit lattiaan olen myös ajatellut tehdäkin ihan itse sitten kun rakentaminen joskus on päässyt siihen vaiheeseen. Vaikka jo omasta mielestäni osasin kaiken tähän liittyen aikaisemminkin, niin oli näissä ByggMaxin filmeissä kuitenkin aika monta sellaista ideaa, jota en olisi tullut ajatelleeksi. Eli nyt saan sitten laminaattilattiasta ehkä vieläkin paremman? Tämänkin työvaiheen joskus onnistuu pilaamaan, jos menee liian tiukalle jokin paikka, tai varsinkin vanhoissa taloissa joissa jos seinät ja nurkat eivät ole ihan suoria, niin ByggMaxin filmistä näkyy miten noistakin tilanteista voi selvitä varsin näppärästi.

Lisäksi ByggMaxin sivuilla hyvänä lisäominaisuutena on videoon liittyvä tarvikeluettelo. Eli mitä kaikkia tarvikkeita ja työkaluja ko. operaatiossa tarvitaan, ja jos ei löydy jotain - niin näissä on hinnat mukana, eli heti näkee mitä nämä kaikki olisivat ByggMaxissa maksaneet. Siinähän on sitten samalla valmis lista myös omalle rautakauppiaalle, jos haluaa lähettää tarjouspyynnön ja kysellä hintoja muualtakin. Tässä ainakin omasta mielestäni säästyy hiukan aikaa, jos ei tarvitse itse miettiä jonkun työn tarvitsemaa kauppalistaa, ja sitten perästä päin ehkä hakea vielä erikseen jotain joka oli tarvittavien työkalujen tai tarvikkeiden listalta päässyt unohtumaan.

Tämä ei ollut maksettu mainos, eli en saa euroakaan sen enempää ByggMaxilta kuin Rakentaja.fi -palstan pitäjältäkään, mutta minusta esim. näissä kahdessa linkissä on iso kasa sellaisia opasfilmejä, joista voi olla apua ihan ammattilaisellekin, tai jotka ehkä rohkaisevat minunkaltaisia amatöörirakentajia yrittämään jotain työvaiheita myös ihan itse, ja mahdollisesti kokemaan onnistumisen iloa sen jälkeen.

Peukalon ei tarvitse olla keskellä kämmentä. Onpa muuten leveä lankku jossakin Vanhan Porvoon talon ulkoseinässä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti