perjantai 14. huhtikuuta 2017

Vaalit meni - sisäilmapuolue voitti

Hyvää pitkäperjantaita ja pääsiäistä kaikille!

Kuntavaalit ja siitä johtuva blogihiljaisuus jäivät taakse. Itsellänikin taas tältä osin tapahtui paluu normaaliin....

Ai että miten vaaleissa kävi?

No, kolmannella varapaikalla valtuustossa ollaan - sain 322 ääntä, valtuustoon olisi päässyt 342:lla äänellä, eli 22 ääntä jäi nyt puuttumaan. Mutta ei se mitään, tyytyväinen olen tähänkin, ja tästä on hyvä jatkaa.

Näiden kuntavaalien ehdottomaksi ykkösteemaksi - ainakin meillä Vantaalla - nousi sisäilmakysymykset. Ja "sisäilmapuolue" sitten lopulta voitti, tässä muutamia heistä:

http://www.hs.fi/paivanlehti/11042017/art-2000005165700.html?share=663332fac170e4f4091a32d6d4e7ae27

Sisäilmaongelma liittyy rakentamiseen hyvin läheisesti, ja se on todella suuri ja laajamittainen ongelma Suomessa. Päivittäin noin 700000 tai YLE:n mukaan mahdollisesti jopa miljoona suomalaista altistuu huonolle sisäilmalle:

http://areena.yle.fi/1-1300758

Myös hyvin monissa pientaloissa on sisäilmaongelmia - eikä uudetkaan omakotitalot tule olemaan mikään poikkeus. Jos mitään ei tehdä, jopa puoleen uusista pientaloista tulee kosteusvaurio - toteaa DI Kari Ojala "Talo ilman hometta" -kirjan julkistamisen yhteydessä:

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001798984.html

Luin itsekin tuon kirjan jokin aika sitten, ja suosittelen lukemista muillekin, joita aihepiiri kiinnostaa. Esim. kirjastosta löytyy:

http://talo-rautio.talovertailu.fi/2015/04/05/ala-rakenna-kellaria-jos-ei-ole-pakko/

Mitä nyt sitten tulisi tehdä, jos rakennusvelka Suomessa on 30-50 miljardia (siis lähes puolet valtion velasta), ja jos korjausten laiminlyönti on usein syynä myös sisäilmaongelmiin?

No eihän siinä muu auta kuin laittaa paikat kuntoon. Ei ne asiat ainakaan itsestään korjaannu. Ja tässä nyt ainakin oman puolueeni eli Kokoomuksen uudet kuntavaltuutetut ovat saaneet puolueen eduskuntaryhmältä hyvää evästystä:

https://www.kokoomus.fi/uutiset/kokoomus-haastaa-uudet-valtuutetut-mukaan-tekemaan-toita-terveiden-koulujen-ja-sairaaloiden-turvaamiseksi/

Vaikka en nyt ihan valtuustoon vielä päässytkään, niin erittäin mukava oli olla mukana kuntavaaleissa. Sain paljon uusia ystäviä ja tuttavia, ja vaalityö erityisesti Vantaalla oli jotain ainutlaatuista ja gallupit kaatavaa - kuntavaalien alla nimittäin uutisoitiin, että SDP tulee ottamaan Vantaalla selvän voiton yli 7%:n erolla toiseksi tulevaan Kokoomukseen nähden.

No näin ei sitten käynytkään. Vaan SDP:n vaalivoitto suli pois. Loppujen lopuksi ero kutistui Vantaalla alle 1%:n. Se oli äänimäärässä mitattuna vain 579 äänen kaula, joten läheltä piti, ettei Kokoomus vienyt voittoa, vaikka rökäletappiota gallupeissa ennustettiin.

Ei tuo tuollainen vaalitulos Vantaalla tietenkään ihan sattumalta eikä ilman kovaa työtä tullut, vaan se vaati paljon työtä, positiivista asennetta, kekseliäisyyttä ja innovatiivisuutta - sekä ennen kaikkea hyvää yhteishenkeä kaikilta kuntavaaliehdokkailta.

Itselleni mukava muisto tässä kohtaa oli se, että omat ponnisteluni - kahden muun vantaalaisehdokkaan ohella - noteraattiin ihan puolueen johdossa asti, ja siitä tunnustuksena me kolme saatiin "huippuehdokas kunniakirjat" Petteri Orpolta ja Janne Pesoselta. Tässä omani:

Huippuehdokas kunniakirja & jätskiä sen kunniaksi.

"Tunnustuksena ansioistanne Kansallinen Kokoomus
on myöntänyt teille Mika Rautio Koivukylä-Rekolan
Kokoomus ry tämän kunniakirjan osoituksena
poikkeuksellisista positiivisuutta, innovatiivisuutta tai
yhteishengen kohottamista luovasta toiminnasta
kuntavaaliehdokkaana kuntavaaleissa 2017"
 

Puolueen puheenjohtajan ja puoluesihteerin allekirjoitukset.

No, tämä näistä vaaleista ja nyt työt eri kunnissa eri puolilla Suomea jatkuvat sisäilmaongelmiin tarttumisella, sekä itselläni työt jatkuvat myös puutarhan tekemisellä loppuun. Eli täten palataan takaisin tämän raksa-blogin oikeaan aihepiiriin. Tällä hetkellä tilanne näyttää meidän takapihalta tältä:

Talo-Rautio - oleskelupihan tilanne 14.4.2017.

Tähän tulee nurmikkoa etualalle ja pihalaatoitusta perälle sekä kukkaistutusaltaiden pengerkivien viereen. Jos olisin kääntänyt kameraa ympäri 180 astetta, olisi näkynyt tulevan nurmikon takakulma, johon tulee suihkulähde. Se onkin vähän suurempi projekti - ja sen tekemisen aloitan huomenna.

Kun pihahommat valmistuvat, pidetään lopputarkastus kesäkuussa. Sitten tämä taloprojekti alkaa ollakin jo finaalissa...

1 kommentti:

  1. Loistava kirjoitus jälleen kerran. Harmi että jäi muutamasta äänestä kiinni. Laitoin tuon kirjan varaukseen :)

    VastaaPoista