maanantai 15. toukokuuta 2017

Pönttökamera toimii

Maaliskuun alussa laitoin autokatoksen tolppaan lintupöntön, joka miljoonan pöntön pönttötalkoissa sai sillä hetkellä rekisteröintinumeron 1.034.919. Nyt tämänhetkinen tilanne tässä tempauksessa on sellainen, että pönttölaskuri on piilotettu, joskin rekisteröintiä voi silti vielä jatkaa aina 21.5.2017 saakka. Kampanja huipentuu sunnuntaina 21.5. juhlalähetykseen, jonka aikana pönttölaskuri suljetaan lopullisesti. Lisätiedot tässä linkissä:

http://yle.fi/aihe/miljoona-linnunpönttöä

Oma pönttöni tuli sillä tavoin pääovelle suunnatun turvakameran eteen, että siinä näkyy nyt myös linnunpöntön suuaukko, joka ainakin aamuauringossa näkyy tosi hyvin, kas näin:

16.5.2017 klo 06:32. Sinitiaispariskunta tutkimassa lintupönttöä.

Sinitiaispariskunta kävi "varaamassa" pöntön ihan jo muutamia päiviä sen jälkeen kun olin sen laittanut, ja aktiivinen pyöriminen linnun pöntön ympärillä on jatkunut maaliskuun puolivälistä asti. Vieläkään ei näy, että pesään oltaisiin mitään kantamassa (tai sitten en ole vaan huomannut), mutta aika paljon sinne pitää fyllinkiä tuoda pöntön pohjalle, koska eihän munia nyt voi laskea pelkälle lautalattialle...

Pesintä lienee tänä keväänä vähän myöhässä, ja sitten kun se alkaa, niin ruoka joudutaan pesälle tuomaan ilmeisesti jostain aika kaukaa. Tai esim. ainakaan hyttysiä en muista että olisin omalla tontillani nähnyt kertaa 5 vuoden aikana (tontti ostettiin 2012). Mutta esim. kastematoja kyllä löytyy, jos ne näille tiaisille ruuaksi kelpaavat. Niitäkin vaan on poutapäivinä vaikea löytää, mutta sateella nousevat pintaan.

Etanoitakin on kuulemma nykyään ihan vaivaksi asti, mutta niitäkään en ole omalla tontillani vielä nähnyt ainuttakaan. Syy voi olla esim. se, että kahdella puolen tonttia kulkee iso autotie, yhdellä puolen tonttia on naapurin talo tontin rajassa kiinni, ja viimeisellä rajalla on iso avo-oja. Ehkä meidän tontille etana ei sitten mistään pääse?

No, ehkäpä nämä tiaiset jostain ruokansa löytävät, kun ovat tämänkin kevään ja talven hengissä pysyneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti