perjantai 18. elokuuta 2017

Yllättävän lämmintä ja kosteaa

Lauantai aamuisinkin on välillä ihan mukavaa herätä jo ennen kuutta (niin kuin noista lämpömittarin kellonajoista näkyy). Öisin on onneksi viileää, ja kun illalla tuulettaa hyvin avaamalla ovet sepposen selälleen, niin sitä vaan nukkuu niin hyvin, että aamuun asti uni ei riitä...

Tämä kesä ei ollut keliensä puolesta kummoinenkaan, ja lämpötilojen puolesta kesä taisi olla tässä? Kohta siirrytään syyskuulle, ja nyt 10-päivän ennusteessa ei enää luvata Vantaalle kuin alle +20C päivälämpötiloja. Öisin on tietysti paljon viileämpää, eli tulevat päivät näyttävät tältä:

10 vrk ennuste Vantaalle näyttää laskevia lämpötiloja.
Syyskuulle mennään ilmeisesti +10 -> +15C lämpötiloissa?
Viime päivinä on ollut ihan lämpimiä ja hyviä kesäpäiviä - ja se näkyy talossa sisälläkin, vaikka lämmitys - myös takan käyttö - on lopetettu jo touko/kesäkuun vaihteessa. Kellari meillä on perinteisesti ollut vilpoisin alue koko kesän, mutta näin loppukesällä sekin on (ainakin takkahuoneessa) lämmennyt jo +24C asti.


Takkahuoneen pikkutakka ja sen päällä mittari,
joka mittaa myös lattian lämpötilaa.

Sama lähempää. Takkahuoneen lämpötila on +24,3C ja
takkahuoneen lattian lämpötila - siis talon alapohja on
+21C lämmin. Tästä kun mennään taas talvea kohden,
niin kellari, joka on alkukesästä viileä, niin kesän aikana
kun sekin lämpenee, niin se pitää lämpönsä pitkälle talveen.

Sisäkellarin vieressä terassin alla on ulkokellari omalla sisäänkäynnillä. Siellä lämpötila oli nyt sama mitä ulkonakin, eli +17C ja kosteusmittari näytti 82%. Jos kosteus vielä vähän nousisi - tai jos ilman lämpötila tässä kohtaa jyrkästi laskisi vielä vähän, niin läheltä liippaa ettei kosteus ala jo tiivistymään pinnoille.

Lämmintä ja kosteaa on muissakin kerroksissa, ylimmän kerroksen lämpötila on nyt aamutuimaan +24C ja kosteusprosentti 58%. Keskikerroksen keittiössä mittari näyttää lämmintä +24,1C ja kosteutta 57%. Ulkolämpötila on 17,6C kellon ollessa 05:40 aamulla.

Keittiön lämpötila +24,1C ja kosteus 57%. Onneksi tälle päivää ei ole
ennustettu auringon paistetta, joten lämpötila ei varmaan tästä enää nouse.


Kesäinen aamu on raikas, mutta hiostava :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti