sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Enää ei kannata hakea viinaa Virosta

Rautakauppiaat ympäri Suomen iloitsevat rakennustarvikkeiden myyntimäärien räjähdysmäisesti käyntiin lähteneestä kasvusta, sillä enää kukaan eikä näytä hakevan Virosta viinaa (ja siinä sivussa myös rakennustarvikkeita).

Nyt alkoholikauppa käy entistä vilkkaammin ravintoloissa noin viikko sitten uutisoidusta uudesta maksuaikakäytännöstä johtuen (klikkaa lisätiedot alla olevasta linkistä):

https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/623065-yokerho-myy-viinaa-14-paivan-maksuajalla-drinkin-voi-tilata-kannykalla-ennen

Uutta maksukäytäntöä koskeva uutinen julkaistiin Vantaan Sanomissa 27.3.2018.
Viikko sitten uutisoitu yökerhojen uusi maksuaikakäytäntö on muuttunut entistäkin asiakasystävällisemmäksi, kun Euroopan Kuluttajainsuojavirasto päätti, että jo aiemmin voimassa ollut 14 vuorokauden palautusoikeus kaikessa kulutuskaupassa koskee myös alkoholin ostamista 14 vrk:n maksuajalla.

Nyt ravintolan narikasta asiakas saa mukaansa pikaruokaloista tutun etähälyttimen, jonka voi säätää piippaamaan 13 vrk kuluttua. Aika lasketaan siitä, kun drinkkilasi on juotu niin tyhjäksi, että pohja näkyy.

Jolloin jos asiakas peruuttaa ravintolaillan aikana tekemät ostoksensa viimeistään 13. päivänä tuotteen oston ja kuluttamisen jälkeen, hän saa luottokorttiostoksina tehdyistä alkoholiostoksista rahat takaisin täysimääräisenä.

Tämä on selvästi edullisempaa näin, jolloin alkoholin rahtaaminen Virosta ei enää kannata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti