torstai 17. toukokuuta 2018

Kuormalavoista lisäpöytä puutarhaan

Kuormalavoja jäi vielä jäljelle (viimekertaisessa päivityksessäni rakentelin niistä polttopuusuojan). Ja nyt kun seuraavan viikonlopun pihajuhlat lähestyvät tein kuormalavoista lisäpöydän. Pöytä näyttää kuvissa suurelta, mutta ei se oikeasti ole kuin 5m pitkä ja 1,2 metriä leveä. Penkkeinä on käytetty tukista sahattua lankkua. Pöydän päällä ja penkeillä on mustaa suodatinkangasta (siis ihan pakasta vedettyä, eikä maan alta kaivettua).

Pöytä syntyy nopeasti 24 ruuvia käyttämällä siten, että ensin ruuvikiinnityksellä 2 lavaa toinen toisiinsa kiinni vastatusten. Sitten eivät keikkaa. Ja sen jälkeen pöytälevy, joka koostuu kahdesta peräkkäisestä vanerilevystä, on kiinnitetty ruuvein läpi levyn kuormalavoihin kiinni.

Keskimmäinen kuormalevypari on vinottain (vinottaisuus ei kylläkään näy kuvassa, mutta näkyisi jos olisi 45-asteen kulmassa), jolloin jos joku työntää pöydän päästä pöytää kumoon pöydän pituussuunnassa, niin aika kovaa pitää työntää, ennen kuin jotain tapahtuu.
EDIT 19.5.2018:

Lisäpöytä tuli testattua, ja hyvin se toimi. Siinä pystyi samaan aikaan ruokailemaan 19 henkilöä. Ja oli meillä tietysti puutarhassa muutkin puutarhakalusteet käytössä, yhteensä vieraita oli 37 kpl ja hyvin mahduttiin.2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. JEP. Mä kyllä puran nämä pois heti, kun juhlat on ohi, mutta nämä voi tarvittaessa ja nopeasti kasata uudelleen, jos tulee uudestaan tarvetta.

      Poista