torstai 1. syyskuuta 2016

Elokuun sähkönkulutus

Elokuussa sähköä kului 814 kWh. Se on reippaasti enemmän kuin kuukausi aikaisemmin, eli heinäkuun lukema oli vain 492 kWh. Kuitenkin elokuun kulutus oli nyt vain 64% siitä, mitä sähköä meni vuosi sitten elokuussa - silloin kokonaiskulutus oli 1274 kWh. Vuosi sitten elokuu oli myös lämpimämpi, kuukauden keskilämpötila oli 17,2C - kun se nyt oli vain 16,0C. Tässä kuukausikäppyrät graafisesti:

Kuukausittaiset kulutusmäärät / kWh

Päivittäiset kulutuspylväät. Vuorokauden keskilämpötila punaisella ja koko kuun keskilämpötila katkoviivalla.

Vettä kului elokuussa yhteensä 15,9 kuutiota - eli 132 litraa per henkilö per vuorokausi (heinäkuussa meni vain 8,7 kuutiota eli 68 litraa kuukaudessa). Muutos on huomattava, ja johtuu siitä, että elokuussa oli vieraita, käytettiin poreallasta, jolloin jos kuluu vettä, kuluu sähköäkin. Osa vedestähän on lämmintä vettä. Heinäkuun pienet luvut taas johtuvat ainakin osittain siitä, että lomailtiin ja talo oli enimmän osan aikaa ainakin osittain tyhjänä.

Ilmavesilämpöpumppu kävi elokuussa yhteensä 55 tuntia. Se on tehnyt pelkät käyttövedet huhtikuun alusta alkaen, sillä lattialämmityksen kiertovesipumppu on ollut pois päältä 1.4.2016 alkaen. Yhteensä ilmavesilämpöpumpun tuntimittariin on tunteja nyt kertynyt 1629 tuntia 10 kuukauden aikana. Jos pumppu käy vuosittain alle 2000 tuntia, sen elinikä pitäisi silloin olla yli 20 vuotta, olettaen että käyttöiän oletuksena oleva 40000 tuntia on oikea arvio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti