keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Talvikelit jatkuu...

Helmikuu näytti jo varsin keväiseltä. Muutamat naapurit jo ehtivät pitää terassikauden avajaisiakin. Itse en ehtinyt, ja nyt talvi tulikin taas jo takaisin. Varsinkin eilen oli todella tuulinen ja kylmä päivä. Kävin Helsingin keskustassa, jossa tuuli puhalsi niin, että eipä tehnyt mieli kovin paljon kadulla kävellä. Silti yli puolet ihmisistä kulki ihan ilman pipoa tai päähinettä...

Otin lattialämmityksen pois jo helmikuussa, mutta nyt kun talvi tuli takaisin, niin yhtenä yönä oli pakko laittaa lämmöt takaisin päälle.

Tai ei olisi ollut pakko laittaa, mutta on se nyt mukavampi olla, jos on lämmintä. Erikoista sekin, että laminaattilattia tuntuu jalkaan todella kylmältä, vaikka samaan aikaan puurappusten askelmat tuntuvat miellyttävän lämpöisiltä, jos sisälämpötila alkaa lähestyä +20C tasoa, mikä tuntuu kylmältä silloin, kun vähän lämpimämpään on totuttu.

Ja kyllä se lattialämmitys näkyy sähkönkulutuksessakin, jos yhtenä yönä lattialämmitys on päällä, niin sähkönkulutus nousee ainakin noin 10 kWh - siltikin vaikka on ilmasta veteen lämpöpumppu:

Maaliskuun ensimmäisen viikon sähkönkulutus. Lattialämmitys oli päällä
yhden yön, jolloin sähkönkulutus nousi tasolle 40 kWh/vrk.
Ulkona tänään näytti aamulla tältä - yöllä tuli sen verran lunta, että lumikolaa piti käyttää:

2 kommenttia:

  1. Lunta tosiaan tulla tupsahti, mutta (mäyrä)koirat osaavat nauttia kelistä kuin kelistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuh. Häntä vispasi meidänkin koiralla koko ajan, kun uutta lunta piti päästä tutkimaan ja haistelemaan...

      Poista