torstai 27. syyskuuta 2012

Oikea putki nyt näkyvillä !!!

Taas kaivuu- ja kytkentähommien loppukiri lähestyy. Tänä aamuna sain tilattua vesilaitoksen kytkennän huomiselle aamulle. Vesilaitoksen miehet ovat itsekin käyneet paikan päällä kerran pari päivässä, tulivat äskenkin vastaan kun iltapäivän kahvitauolla kävin paikalla katsomassa.

Eli tällä hetkellä on vihdoinkin oikean tyyppinen vesijohto saatu näkyville. Se löytyi miinaharavalla eli metallinpaljastimella noin 1,5 - 2 metriä eri paikasta, missä sen olisi piirustusten mukaan pitänyt olla.

Mutta edelleenkin vettä virtaa kyseisen putken vuotamisesta johtuen noin puoli ämpärillistä sekunnissa, joten piti ottaa imuauto imemään sitä pois sitä mukaa kun uutta tulee.

Nyt on suunnitelmissa semmoinen, että tänään putki otetaan hyvin esille niin kuin se pitää puhdistaa ympärykset 30 cm ja alta puhtaaksi. Sitten pumput käyvät yön yli, ja huomenna aamu viideltä homma jatkuu. Kytkentää yritetään tehdä samoin huomenna aamulla klo 08:00. Sanoinkin jo vesilaitoksen edustajalle, että oikeastikin kytkentämiehillä on hyvä olla snorkkeli ja sukeltajan puku mukanaan, tai vähintään ainakin lohen kalastajille tarkoitetut erittäin pitkävartiset saappaat jalassa, koska vettä tulee sen verran reippaasti, että montun pohjalla tulvii siitä huolimatta, että imuauto käy koko ajan montun reunalla.

Vesilaitos ilmeisesti aikoo nyt korjata vuotokohdan, tai se ainakin huomenna kuuntelemalla paikallistetaan tarkemmin, ja jos HSY jatkaa risteyksessä hommia tästä eteenpäin, niin sitten en itse tilaa asfalttimiehiä vielä tässä vaiheessa. Vesilaitos sitten varmaankin hoitelee kadun loppukunnostukset sen jälkeen itse, kun he saavat omat hommansa valmiiksi. Siis mikäli putken korjaus tehdään nyt samalla. Toinen vaihtoehto on ilmeisesti se, että me laitamme kuopan kiinni, ja se avataan muutaman vuoden päästä uudestaan sitten kun vuoto on pahentunut sen verran, että tie syöpyy siltä kohtaa pois.

Tässä kuvia tältä iltapäivältä, ja videot välilehdeltä löytyy tuoretta videokuvaa.


Tässä se putki on! Ja kolmesta suunnasta tulee puro, kun putki falskaa lisää vettä kuoppaan.

1 kommentti:

  1. Jee, löytyihän se sieltä!! Hienoa! Vähänkös minua jo jännitti että joudutteko kaivamaan koko korttelin auki ;-) Aika messevä kraatterihan tuokin on.

    VastaaPoista