perjantai 28. syyskuuta 2012

Vesi kytketty ja kuoppa kiinni

Tänään työt alkoivat aikaisin aamulla, itse menin noin klo 7:00 paikan päälle, ja kaikki muut siellä jo olikin ennen minua. Piti vielä viimeistellä asiat niin, että HSY:n kytkentä klo 8:00 onnistuisi. Lokafirmasta oli tullut vielä vahvempi ja isompi imuauto paikalle, mitä oli eilen.

Tällä kertaa kaikki meni ihan hyvin, kytkentä saatiin tehtyä ja tällä hetkellä on jo kuoppakin kiinni ja liikennemerkit ja ajosillat viety pois. Ensi viikolla laitetaan vielä jalankulkijoiden liikennevalotolppa takaisin paikoilleen, ja tuodaan pohja-asfaltit sepelin päälle. Tai siis osa sepelistä otetaan pois, ja pohja-asfaltti siihen tilalle. Lopullinen pinta eli viimeiset 3 cm asfaltista tulee joskus myöhemmin, sitten kun asfalttifirman aikatauluihin sopii.

Vesilaitos myös kuunteli vesiputken. Eikä se vuotanut, eli kaikki vesi kuopan pohjalla olikin maavettä. Yllättävän paljon sitä kuitenkin oli, ja viime viikon kaivauksissa näytti ihan siltä, että se vesi olisi tullut paineellisen putken sulun kohdalta, mutta ei se sitten kuitenkaan ollut Päijänteen vettä. Eli vesilaitoksen ei tarvinnut alkaa putkea korjaamaan.

Tasan 2 viikkoa tässä nyt meni (plus pikkusilaukset ensi viikolla). Oli ilmeisesti yksi hankalimmista vedenkytkentä operaatioista mitä nyt ainakaan vähään aikaan ketään muisti missään olleen. Erittäin huojentava olo on nyt kuitenkin siitä, että tämä homma saatiin nyt tehtyä.

Tässä kuvia tältä päivältä, videot -välilehdellä on pari videota.


Kaivuuhommia aamuyön hämärissä.


Vähän raskaampi loka-auto.


Kuoppa ja koneet risteyksessä.


Imuletku ja vettä kuopan pohjalla.


Liittymän kytkentä alkamassa. Panta kiinni.


Kytkentä käynnissä.


Vesiputkea tontin puolella.


Tontille menevä putki yhdistetään runkoputkeen.

3 kommenttia:

  1. Kustannusarvio tällä hetkellä kuopan kaivamisesta + muista siihen liittyvistä töistä?

    VastaaPoista
  2. En osaa tässä vaiheessa vielä sanoa - mutta varmaankin tämä projekti oli yhtä kallis kuin hankalakin. Todennäköisesti myös talon loppuhinta on tästä johtuen jonkin verran kalliimpi, mitä rakentamiseen lähdettäessä osattiin olettaa.

    Yhtään laskua en ole vielä saanut, mutta sitten kun saan, niin laitan nuo imuauton, maansiirtoyrityksen ja asfalttifirman yms. kulut toteutuneiden kulujen joukkoon. Ja voin tietysti tehdä jonkinlaisen yhteenvedon myös, että mitä tästä sitten yhteensä tuli.

    Tuli mitä tuli, niin eiköhän näistäkin laskuista aina jollain tavoin selvitä, Niin kauan kuin riittää töitä ja terveyttä, ei tässä ole mielestäni mitään hätää. Elämä on semmoista, että välilä rahaa tulee, ja välillä sitä menee. Tällä kertaa sitä rahaa sitten jonkin verran meni, ja vähän tuli 2-kertaistakin työtä tehtyä, mutta ei sillekään enää mitään voi. Maksetaan laskut pois sitten kun ne tulevat.

    Onneksi oli kuitenkin hyvä porukka hommassa mukana. Kukaan ei hermostunut eikä antanut periksi, ja jollain konstilla aina päästiin kuin päästiinkin asiassa eteenpäin, vaikka vaivalloista se monessa kohtaa oli. Syömäänkään ei aina ehditty. Jollain heikommalla joukkueella ei olisi ehkä ikinä päästy maaliin asti, jolloin kuoppa olisi auki vieläkin.

    VastaaPoista
  3. Tosiaan olisi varmaan heikkohermoisempi luovuttanut jo. Hatunnoston arvoinen suoritus kaikkien aikojen sateisimman syyskuun säänkin osalta jo. Itse mainitsin aikanaan tuon lähikadulla rakentavan liitoksen hinnaksi sen 30 000 euroa. Teillä ainakin kuopankaivamisessa ja tieturvallisuusasetuksesta hieman oiottu. Niitä täysin noudattamalla kuoppa olisi ollut vielä paljon isompikin ja rahassa hukattu lisää. Onneksi kukaan ei ruvennut kiukuttelemaan niistä ja nyt kuoppa on jo kiinni.

    VastaaPoista