maanantai 24. elokuuta 2015

Wainu hälytys!

Minulla on nyt muutamia päiviä ollut koekäytössä Wainu- valvontajärjestelmä, joka on langaton kosteuden sekä lämpötilan jatkuvaan valvontaan kehitetty järjestelmä. Lisätietoja tässä linkissä:

http://www.wainu.fi/

Tuolla kotisivuilla on myös maininta, että käyttöliittymä on helppokäyttöinen ja selkeä. Olen samaa mieltä. Lisäksi systeemi on yksinkertaista käyttää. Jokaiselle anturille olisi mahdollisuus asettaa itse vapaavalintaisesti ylä- ja alarajat lämpötilalle ja kosteudelle, mutta ei näköjään välttämättä tarvitse, laite osaa ajatella itsekin jotain, ja hälyytti nyt automaattisesti sähköpostiini, että "homeen kasvu mahdolista". Samalla normaalisti vihreällä "ok-merkinnällä" varustettu pääsivu on muuttunut oranssiin huutomerkkiin:






















Tämän jälkeen seuraava etappi on selvittää mistä anturilta hälytys on tullut, ja kolme anturia näyttää tällaiselta:



Eli alimpana oleva anturi on hälyttänyt - kaksi ylintä näyttää vihreää. Onneksi tällä kertaa hälytys tuli ulkoa, IV-kanavan ilmanottoaukolta. Siellä onkin nyt useina kylminä öinä lämpötilan kovasta pudotuksesta johtuen ollut kastetta öisin, ja kosteusprosentti on ollut öisin useita tunteja 100%. Tältä näyttää kosteuden ja lämpötilan vaihtelut:

Eli onneksi hälytys oli kuitenkin turha - ulkoseinällä on sen verran hyvä tuuletus, että se kaste mikä siihen yöllä tulee, sen tuuli ja auringonpaiste puhaltaa päivällä pois.

Näppärä toiminto kuitenkin tuo ilmoitus sähköpostiin. Nythän tämä järjestelmä toimisi tarvittaessa esim. hyvänä pakkasvahtina kesämökillä. Jos mökillä pidetään talvellakin peruslämpöä yllä, niin laitteiston voi säätää hälyttämään, jos lämpötila uhkaa painua pakkaselle. Lisäksi laite haistelee myös homeelle altillisia olosuhteita, ja hälyyttää niistäkin - jopa ilman, että itse olisin asentanut mitään hälytysrajoja.

Eli helppoa ja yksinkertaista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti