sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Earth Hour lopputulos

Pidimme eilen ns. "pidennetyn" Earth Hourin, joka alkoi 20:30 ja päättyi meillä muista poiketen vasta klo 22:00. Näin siksi, että tarkkailuun tuli nyt sitten yksi kokonainen tilastoitu tunti sähkönkulutusta klo 21:00 - 22:00 välillä. Tuo virallinen aikataulu 20:30 - 21:30 on sikäli vähän hankala, että siihen sekoittuu kuhunkin tasatuntiin aina puolet ns. "normaalia sähkönkulutusta".

Nyt tarkoitus oli samalla katsoa, että paljonko kotitaloussähkön ja valaistuksen osuus on koko sähkönkulutuksesta. Aikakin kului ihan mukavasti kynttiläillallisen merkeissä. Netissäkin sai surffattua akkujen varassa. Mutta muuten sähköt oli poikki sulakekaapista, ainoastaan kodin tekniikka ja keittiön koneet pysyivät päällä (jääkaappi, pakastin, IV-kone, kiertovesipumput...)

Ja tulihan sieltä ihan selkeä lopputulos! Vaikka hiukan tuuriakin oli mukana. En nimittäin huomannut laittaa lämpöpumpun ajastuksia niin, ettei se lähde käymään kesken kokeilujen, mutta onneksi se ei sitten käynnistynyt muutenkaan, ja koe onnistui! Earth Hour -tunnin aikana sähkön kokonaiskulutus putosi tasolle 0,30 kWh.

Sen oikeastaan tiedänkin missä se on kulunut, eli IV-kone kuluttaa koko ajan sähköä 160 vatin teholla, jääkaappi, pakastin ja pumput ovat sitten kuluttaneet 122 vattia. Ulkovalo - ne kaksi - jotka valaisivat katunumeroita, ovat kuluttaneet 9 vattia kumpikin, tästä tulee yhteensä 300 vattia, eli tunnin aikana sähköä meni 0,30 kWh. Tämä on noin 0,40 - 0,50 kWh pienempi taso, jos verrataan siihen mitä meillä samaan aikaan illan tunteina noin normaalisti on sähköä kulunut. Toisin sanoen valaistuksen ja kotitaloussähkön yhteenlaskettu määrä on meillä likemmäs 0,50 kWh per tunti.

Earth Hour tunnin sähkönkulutus oli 0,30 kWh. Yhteensä sähköä
kului vuorokauden aikana 30,57 kWh. Suuret kulutuspiikit tuntitasolla 
johtuvat lämpöpumpusta.

Tässä viimeisen 2 vuorokauden sähkönkulutus ja lämpötilakäyrä tuntitasolla.
Aamuisin käynnistyvän ilmavesilämpöpumpun vaikutus näkyy selvästi.
Kolmanneksi viimeisin punainen pylväs on Earth Hour -kulutusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti