lauantai 24. joulukuuta 2016

Hyvää joulua!

Hiljaista on - ilmeisesti useimmat kylällä ovat jo hiljentyneet joulun viettoon. Ainoastaan puuskittainen tuuli vinkuu nurkissa, ja vettä tihuuttaa. Virallinen lämpötila Vantaalla on +3,3C ja tuulen nopeus puuskissa 19 metriä sekunnissa!



Toivottavasti tihkusade lakkaa ennen iltaa, muuten joulupukit ovat tänä jouluna aika märkiä ukkoja...


Tältä näyttää Etelä-Suomen joulu ainakin Vantaalla 2016. Lunta ei ole ollut enää moneen päivään, vaikka ensilumi pysyikin yllättävän pitkään, mutta sitten ilma lauhtui. Eipä näytä oikein talvelta enää... On tästä tietysti se hyöty, että lämmityskulut ovat nyt todella pieniä, kun ulkolämpötilakin on muutaman asteen plussan puolella. Mutta samalla kuitenkin kun marraskuun sateet jatkuvat (tällä menolla) aina maaliskuulle asti, niin rakennusten ulkovaipat pysyvät kosteina koko ajan. Entisaikojen pakkastalvet olivat kuitenkin kuivaa aikaa, ja siten taloille paljon helpompia kestää.

Nyt jos ulkona ei viitsi juurikaan tällaisella koiran ilmalla olla (edes koira ei halua ulos), niin sisällä on kuitenkin lämmintä ja viihtyisää. Kuusestakin lähtee raikas metsäinen tuoksu ja takka lämmittää...



 
 
 Nyt on mukava lukea kirjoja ja katsella välillä vaikka TV:tä.


Hyvää joulua kaikille!

3 kommenttia: