keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Blogini näkyy nyt 2 paikassa

Eilen illalla aloitin taas rakennushommat kesälomareissun jälkeen uudelleen, ja illalla olikin varsin hyvät maalauskelit. Laitoinkin siitä muutamia kuvia omaan raksablogiini - tähän linkkiin:

http://talopakettitalorautio.blogspot.fi/2016/07/maalauskelit-alkoivat.html

Huomasin äsken, että samalla hetkellä ja todennäköisesti ihan realiaikaisesti tuo sama eilen illalla kirjoittani blogi-päivitys näkyy myös toisaallakin, eli tässä linkissä:

http://www.talovertailu.fi/blog/talopaketti-talo-rautio/

Tässä vielä kuvakaappaus tuolta toiselta nettisivustolta, jonka kanssa itselläni siis ei ole mitään tekemistä, eikä minulla ole käyttöoikeuksia tai tunnuksia tälle toiselle sivustolle, joka näköjään tai ilmeisesti kopioi oman blogini sisällön sellaisenaan myös omille sivuillensa:

Kuvakaappaus 20.7.2016 osoitteesta http://www.talovertailu.fi/blog/talopaketti-talo-rautio/
No - on se tietysti hyvä, että jos näillä omilla sivuillani on ollut jotain hyödyllistä tietoa, niin se on nyt sitten kahdestakin paikkaa saatavilla, ja suuri yleisö ehkä löytää vastauksia etsimiinsä asioihin paremmin kuin silloin, jos sama tieto olisi saatavilla vain yhdestä paikkaa.

Ja tietysti mukavaltahan se tuntuu myös, jos joku on vaivautunut kopioimaan omaa blogiani, toki varmasti tuntuisi vielä mukavammalta, jos siitä olisi huomattu kysyä myös minun mielipidettäni.

Noh - eipä tästä nyt minulle mitään haittaa aiheudu, tai ei ole ainakaan vielä aiheutunut, vaikka jutut löytyisikin kahdesta eri paikasta. Joskin sellainen teoreettinen vaara tässä kuitenkin on, että ihan niin kuin oman rakentamiseni alkuvaiheissa jo sattuikin käymään, että tuli pientä riitaa tonttiliittymien osalta. Olin jo menossa sen riidan kanssa käräjille, mutta siinä vaiheessa sitten riita-asia kuitenkin sovittiin, eikä käräjille tarvinnutkaan mennä. Osaksi tätä sopimusta kirjattiin, etten enää julkisesti kommentoi asiaa. Samassa yhteydessä ja osana sopimista poistin kaikki asiaa koskevat kirjoitukset omasta rakennusblogistani.

No nyt jos joku tällainen vastaava tilanne tulisi vielä uudestaan, ja jos taas sovittaisin jonkun toisen osapuolen kanssa niin, että poistan kaikki heitä koskevat jutut omasta rakennusblogistani, niin nyt kun nämä jutut näyttää olevan esillä kahdessa eri paikassa, ja kun minulla on sisäänkirjautumistunnukset vain toiseen paikkaan (eli omaan ja oikeaan blogiini), niin nyt minä en pystykään poistamista tekemään muuta kuin yhdestä paikasta. Toki voisin yrittää etsiä ja saada kiinni tuon toisen osapuolen, ja pyytää että hekin tekisivät vastaavat deletoinnit omalla palstallaan. Jos näin tapahtuu, niin sitten ongelmaa ei periaatteessa pitäisi olla.

Toivon toki, ettei mitään riita-asioita ei enää tule, eikä sellaisia onneksi ole myöskään näköpiirissä. Tai jos tarkemmin mietin, niin onhan tässä nyt sellainen mahdollisuus vielä olemassa, että jos noihin valvontakameran kuviin liittyen jotain tulisi perästäpäin, niin itse voin halutessani poistaa kaikki kuvat omasta blogistani, mutta tuonne toiselle palstalle minulla ei mitään sisäänkirjautumiseen tarvittavia tunnuksia ole olemassa.

Että tämmöistä. Nyt sitten varmaan menee tässä viestiä tuonne toisellekin puolelle, että "heidät on huomattu".

Valokuvien osalta muuten juridiikka taitaa mennä sillä lailla, että ilman lupaa niitä ei oikein saisi kopioida - ei ainakaan ilman, että lähde on mainittu.

2 kommenttia:

  1. Onpa erikoista toimintaa. Tuolta muuten löytyy muutaman henkilön yhteystiedot, joilta voi halutessaan tiedustella asiasta. Vaikka tuosta ei käytännöntasolla olisikaan haittaa niin en ainakaan itse pitäisi siitä, että joka kävisi luvatta kopioimassa oman blogini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin katsoin yhteystiedot, ja osittain ihan tuttujakin nimiä sieltä paljastui, eli joskus blogini oli www.talopaketti.fi -palstalla, joka alkoi kaatuilla, ja blogi hävisi lopulta kokonaan näkyvistä.

      Silloin palasin takaisin lähtöpisteeseen, eli omaan blogspot -blogiini. Nyt on näköjään ainakin osittain sama ryhmä perustanut uuden nettisivuston, ja sinne on nyt sitten näköjään blogin pitäjäksi löytynyt esim. "Talo Rautio". Enkä tiedä vaikka sieltä löytyisi muitakin blogeja, en alkanut noita sivuja sen tarkemmin tutkiskelemaan.

      Omaa blogiaan Googlailemalla kuitenkin näkee, jos se on kokonaan tai osittain kopioituna jonnekin muuallekin.

      Poista