sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Loma loppui...

Blogissa on ollut parisen viikkoa hiljaista, sillä tänä vuonna kesälomaan sisältyi vähän reissaamistakin, siitä tarkemmin uudessa ja toisessa blogissani, tässä linkissä:

https://omatoimimatkat.blogspot.fi/

Kotiin tullessani sademittariin oli 10 päivän aikana kertynyt sadetta 45 milliä, eli ilmeisesti täällä on satanut melko usein. Samaan aikaan Moskovassa satoi 2 kertaa. Toisella kertaa tarvittiin sateenvarjoakin. Loppupäivinä lähes +30C asteeseen noussut helle oli mukava vaihtaa tällaiseen Suomen noin +20C asteiseen pilvipoutaan.

Meidän reissatessa kotona oli vain yksi asukas, eli Matti 18v oli talon vahtina. Tai no - tuon ikäinen nuorimies ei nyt ihan yksi ole ollut, eli kavereita on pyörinyt nurkissa, mutta oman perheen jäsenistä muut olivat matkoilla. Yhden asukkaan (periaatteessa yhden asukkaan plus muutaman kaverin) energiankulutus näyttää vuorokausi käppyröiden valossa tältä:


Heinäkuun ekat 16 päivää = vuosi 2016.
Heinäkuun vikat 15 päivää = vuosi 2015

Ei meillä nyt mitenkään erityisesti ja tietoisesti energiaa säästetä, mutta on näitä kulutuslukemia mukava silti seurata kuitenkin. Neljäs päivä heinäkuuta talo oli itse asiassa kokonaan tyhjä, silloin sähköä on kulunut 8,7 kWh - ja lämmin vesi eli ilmavesilämpöpumppu oli sen päivän pois päältä kokonaan. Muuten sähköä on mennyt noin 15 kWh per päivä - ja sama kulutustaso on ollut käytännössä myös koko kesäkuun.

Nyt kun meillä alkaa olla teini-ikäisiä lapsia, niin on oikeastikin ihan mielenkiintoista katsoa mitä valvontakameroista näkyy loman aikana. Että keitä täällä käy kylässä meidän poissaollessamme tai että millaisia kotiintuloajat ovat olleet. Eli ihan kätevät pelit tässäkin mielessä.

Mutta kyllä tässä vaan tälläkin kertaa kuvissa näkyi myös eräs tuntematon hiippari - jota ketään meistä ei tunnista, ja joka toissa yönä eli 16.7. kävi tutkiskelemassa autokatosta yöllä klo 02:25. Tällä kertaa talossa oltiin vielä hereillä (eihän juuri autokortin saaneet pojat vielä siihen aikaan nuku), ja nyt meni sillä tavalla täpärälle, että kun tuntematon hiippari poistui klo 02:26, niin puolisen tuntia sen jälkeen pihaan saapui yksi poikamme kavereista, jonka kanssa sitten taas pojat lähtivät porukalla eteenpäin.

Siinä on muuten ollut kohtaaminen jo ollut aika lähellä - eli tässä täytyy olla jo kohta itsekin varuillaan, että kun menee ovesta ulos, niin mitä jos samaan aikaan autokatoksessa on joku hiippari? Sellainen kohtaaminen kun voi olla myös vaarallinen, tai ainakin jompikumpi tai molemmat voivat säikähtää pahasti. Tällä kertaa ei kuitenkaan mitään kadonnut kuitenkaan - ja mihinkään ei koskettu. Tältä tämä sama näytti valvontakameran videolla. Tällä kertaa myöskään kuvan laatu ei ole kovinkaan hyvä. Lisäksi "ammattimiehet" näyttää pitävän huppua tai lippalakkia päässään:Tämä kävijä nyt ainakin huomasi valvontakameran, ja yrittikin pihaan tullessaan myös vähän väistää ja kiertää sitä. Mutta ei kuitenkaan huomannut ekan kameran takana olevaa toista kameraa, jossa hän näkyy aika hyvin. Ja näkyisi vielä paremminkin, jos olisi ollut parempi pihavalaistus (sellainen on kohta tulossa). Myös pihan aitaamista parannetaan ihan kohta, ja ehkäpä täytyy tehdä vielä tonttiliittymään portti myöskin, vaikka sitä joutuu sitten aina kulkiessaan itsekin avaamaan ja sulkemaan, eli onhan siitä sitten oma vaivansa myös. Ellei tee porttiin kauko-ohjattavaa avaussysteemiä.

Mistähän nämä yökyläilijät nyt oikein tulevat, kun niitä tulee jatkuvalla syötöllä? Ovatko supisuomalaisia vai ovatko muualta tulleita? Ja liittyykö tämä ehkä jotenkin siihen, että viime vuonna Suomeen saapui ennätysmäärä turvapaikanhakijoita? En tiedä.

Meiltä ei nyt varsinaisesti ole mitään koskaan varastettu (ei ainakaan kovin arvokasta, viimeksi nyt joku mysteerinainen vei rantapyyheen ja tyttären bikinit), mutta kyllä sitten jossakin muualla hävikkiäkin vaan on, ja ihan harmiksi asti. Tässä erään K-kauppiaan hyvä selostus asiaan:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/varkaisiin-kyllastynyt-kauppias-kun-varastatte-minulta-varastatte-myos-koiranpennusta-haaveilevalta-pikkutytolta/5992710#.V4s9EYtEfMY.facebook

Tänään en nyt rakentele mitään, nyt pitää vähän keräillä voimia - mutta kyllä tämä blogi tästä taas vilkastuu, kun lomalta paluun jälkeen rakentaminen taas jatkuu... :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti