keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Uusi blogi avattu - matkakertomuksia

Tänne alkaa kertymään matkakertomuksia maailmalta.
(Kuvassa Lontoon Camden Town kanavaa ja sulku)

Palattiin juuri Visbyn risteilyltä vaimon kanssa. Oltiin pitkästä aikaa reissussa ekaa kertaa ihan kahdestaan, sillä lapset alkavat jo kulkea omia polkujaan. Toinen on kielikurssilla Englannissa Brightonissa, ja toinen Maltalla - myöskin kielikurssilla. Kielikurssit onkin varsin hyvä tapa tutustua toisiin kulttuureihin ja oppia samalla kieltä. Myöhemmin aikuisiällä ei enää pääse toisten ihmisten koteihin toisissa maissa, mutta kielikurssilaiselle se on luonteva tapa asua ja yöpyä vieraassa maassa.

Joitakin yksittäisiä matkakertomuksia olen kirjoittanut myös tänne rakennusblogin puolelle, kyllähän moni rakentajakin poikkeaa esim. Virossa hakemassa tarvikkeita. Miksi ei samalla tutustuisi maahan vaikka vähän paremminkin? Hyvä matkakohde voisi olla vaikkapa Võrun kaupunki, jossa on paljon rakennustarvikeliikkeitä, edullinen hintataso - ja löytyy myös SPA sekä aivan upea ranta ihan ydinkeskustan kupeesta:

http://talo-rautio.talovertailu.fi/2015/07/25/rakennustarvikkeita-virosta-esittelyssa-voru/

Jatkossa matkakertomukset keskittyvät kuitenkin omaan blogiinsa, joka siis avoinna tästä päivästä eteenpäin ja löytyy tästä linkistä:

https://omatoimimatkat.blogspot.fi/

Ihan niin kuin talokin tehtiin pitkästä tavarasta, samalla tapaa matkustaessa suunnitellaan ja toteutetaan reissut aika pitkälti itse. Aika harvoin ollaan oltu valmismatkalla, mutta niilläkin matkoilla pystyy aika paljon tutustumaan paikkoihin ihan omin päin.

Jos mietitään rakentamista ja matkailua, niin uutta blogia perustaessani aloin miettimään missä on tähän mennessä jo tullut käytyä. Oli aika hämmästyttävää huomata, että jos Ruotsia, Viroa ja muita Baltian maita ei lasketa - en ole käynyt oikein missään vuoden 2011 jälkeen (tontti ostettiin 2010 ja rakentaminen alkoi 2012). Eli nyt jos joku muu harkitsee talon rakentamista, ja aikoo tehdä mahdollisimman paljon itse, niin kannattaa huomioida, että jostain se rakentamisen vaatima aika (ja raha) on aina pois. Meillä se näytti olevan matkustelu. Mutta ehkäpä tämäkin harrastus tästä nyt taas alkaa virkoamaan uudestaan. Maailmassa on paljon upeita paikkoja. Ihan jo Euroopassakin riittää näkemistä ja matkakohteita varmasti enemmän, mitä yhden ihmisen eliniän aikana ehtii katsomaan...

Eikä välttämättä tarvitse matkustella kovinkaan kauas, Norjan vuoristo on ainakin omaan silmääni kaunista maisemaa, toisenlaista - mutta myös kaunista maisemaa voi löytää vaikkapa Virosta (Hiidenmaalla en ole vielä käynyt, muu Viro alkaa olla jo koluttu läpi). Upeaa nähtävää oli myös Gotlannissa. Siellä en ollut aiemmin koskaan käynyt - mutta voisin mennä joskus vielä uudestaan. Seuraavalla reissulla tutkiskelen ehkä enempi saaren pohjoisia osia, jonne varmuudella jäi vielä paljon nähtävää. Tällä kertaa kuitenkin nähtiin Visby, Högklintin rantakalliot ja Lummelundan luolat, ja niistä lisää tässä linkissä:

http://omatoimimatkat.blogspot.fi/2016/07/visbyssa-472016.htmlEi kommentteja:

Lähetä kommentti