lauantai 6. elokuuta 2016

Ei ollut poliisin vanha tuttu

Meillä ke 29.6.2016 klo 02:22 käynyt "yövieras" oli näköjään sitten poliisillekin ihan uusi tuttavuus, sillä "vanhan tutun" kuvista olisi oman käsitykseni mukaan tunnistanut ihan helposti.

Tämä siis liittyy viime kesäkuussa valvontakameran ottamiin kuviin, kun tytär huomasi, että pyykkinarulta puuttuu hänen bikinit. Ja sitten huomattiin, että polkupyörän sarvista puuttuu myös toinen kuivumaan jätetty rantapyyhe.

Tässä vielä linkki noihin reilun kuukauden takaisiin tapahtumiin kesä-heinäkuun vaihteessa:

http://talopakettitalorautio.blogspot.fi/2016/07/mysteerinaisen-paluu-osa2.html

Ilmoitin asiasta silloin poliisille (kun vähän tavaraakin hävisi), ja ainakin ilmoitus oli mennyt perille, kun nyt saapui vastaus, että asian tutkinta keskeytetään. Syystä, että asia on niin vähäpätöinen, ja koska "epäilty ei ole tiedossa eikä asian selvittämiseen liittyvää lisätietoa ole saatavissa". Tutkinta jatkuu, mikäli uutta selvitystä asiaan ilmenee. Tässä poliisilta tällä viikolla saapunut kirje:Asiaa oli otsikoinnin perusteella kuitenkin tutkittu varkautena. Se on yllättävän kova rikosnimike omasta mielestäni. Mutta näin kai nämä asiat sitten menee? Vaikkakin - jos samat ja vähäarvoiset tavarat joku veisi ihan uutena kaupan hyllystä - ja jäisi siitä kiinni, silloin kyseessä olisi minusta "pelkästään" näpistys. Sakot näistä käytännössä tulisi molemmista, mutta jos tekijä kiinni jää - niin silloin jos anastaa käytettyä tavaraa jostain omakotitalon pihasta, niin omaan rikosrekisteriinsä saa silloin kuitenkin merkinnän varkaudesta. Se kuulostaa mielestäni paljon pahemmalta, kuin se jos rikosrekisterissä lukee pelkästään näpistys.

Sateella ja pakkasella nämä yöhiipparit eivät liiku. Eli nyt kun loppukesällä on ollut sadettava vähän joka päivälle ja yöllekin välillä, niin uusia havaintoja ei ole enää yökulkijoista tullut. Tai sitten heillä on itselläänkin internet, eivätkä halua enää tulla. Myöskään talvisin en ole koskaan havainnut mitään ylimääräisiä tai kummallisia jälkiä lumessa, eli kesällä näitä sitten liikkuu - jos liikkuu.

Ja mistä asti tulevat, sitäkään ei tiedä. Tuleehan Suomeen kerjäläisiäkin kadun kulmiin ihan Romaniasta asti.

Joten tämä keissi on nyt sitten tältä erää ohi. Harmillista, että tässä on nyt näinkin pienen asian takia poliisia joutunut työllistämään, koska varmaan resurssit on siellä puolella aika minimaaliset ihan noin muutenkin. Mutta nyt kun poliisi laittaa tämän asian pois pöydänkulmaltaan, niin voi taas keskittyä tärkeimpiin asioihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti