maanantai 15. elokuuta 2016

Palohälytys tuli testattua...

Palohälytys tuli testattua - vahingossa tosin. Ja hyvin se toimi. Palohälyttimet ovat siis kytkettyinä toisiinsa, sekä myöskin rikosilmoitin järjestelmään, ja tämä jälkimmäinen on ohjelmoitu myös lähettämään viestiä eteenpäin tiettyihin paikkoihin/numeroihin, että mitä on tapahtunut ja missä on tapahtunut.

Nyt kävi niin, että kun on ollut aika nihkeät elokuiset ilmat, niin saunan pesään tulta tehdessäni se ei sitten lähtenytkään vetämään. Vaikka ensin siltä näytti, mutta veto oli sitten loppunut jossain vaiheessa. Olisi vaan pitänyt käyttää IV-koneen takkatoimintoa, se auttaa syttymistä ensimmäiset 15 minuuttia, ja sen jälkeen pesässä tuli vetää jo itsekin. Itse olin ulkona sillä välin kun savut tulivat sisään kellarin saunatiloista, jolloin kellarikerroksen ja kellarissa olevan kodinhoitohuoneen savuilmaisimet alkoivat hälyttämään. Kaksi silmukkaa siis ainakin toimii, ja varmaan toimivat kaikki muutkin.

Palohälytyksen saaminen on itse asiassa aika jännä tilanne. Jos en olisi ollut kotona itse, olisi varmaan "jossakin maailmalla" pitänyt miettiä, että mikä on seuraava toimenpide? Kai sitä sitten siinä tilanteessa olisi pitänyt soittaa 112 ja selostaa tilanne, jolloin palokunta tulisi paikalle (ehkä turhaan?). Toki ei savuilmaisin kyllä hälytä, jos savua ei ole.

Sekin tuli nyt sitten testattua, että palohälytys näköjään lähtee eteenpäin myös silloin, kun rikosilmoitinlaitteisto on irti kytkettynä eli "päivätilassa". Murtohälytyksethän lähtevät vain silloin kun rikkari on päällekytkettynä eli "yötilassa". Ja tällöinkin voi tehdä vielä valintoja, esim. jos koira jää kotiin, laite ei ilmoita muuta kuin ovimagneeteista tulevat hälytykset, eli se ei ilmoita sisällä havaittua liikettä. Samoin jos rikosilmoitinlaitteisto viritetään päälle yöaikaan silloinkin, kun itse ollaan kotosalla, niin virityksen voi tehdä samalla tavalla. Nythän on nykyään yleistynyt sellainenkin, että murtovarkaan tulevat sisään vaikka talon väki olisi kotona ja nukkumassa. Ja yläkerran makuuhuoneisiin ei välttämättä kuulu oikein mitään, jos esim. kellarikerrokseen murtaudutaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti