sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Iso takka jäähtynyt viikossa

Toistaiseksi ainoan kerran kevään jälkeen isossa takassa oli tulet tämän viikon maanantaina, siitä lisää tässä linkissä otsikolla "Lämmityskausi alkoi":

http://talopakettitalorautio.blogspot.fi/2015/09/lammityskausi-alkoi.html

Siihen lämmityskausi myös tällä erää loppui (?) ja nyt ei ole taas näköpiirissä sellaista säätä, että takkaan voisi laittaa uudestaan tulet (ilman että tulisi liian kuuma).

Keskiviikkona siirsin Wainu-järjestelmän valvontakiekon takan reunukselle. Siitä eteenpäin se on seurannut takan lämpötilan hiipumista:

9. Syyskuuta takan reunuksella oli lämpöä noin 28C. Siitä lämpötila on tippunut pikkuhiljaa 23C asteeseen. Sitä ennen (käppyrässä näkyvä 2 alkupään päivää) valvonta-anturi oli yläkerran makuuhuoneessa, jossa lämpötila oli pikkuisen päälle 20C ja kosteusprosentti selvästi suurempi kuin takan reunuksella.
Takan jäähtyminen kokonaan kestää siis vajaan viikon, sillä nyt takan lämpötila on tästä eteenpäin sama mitä huoneen lämpötilakin.

Katsotaan käppyröitä taas uudestaan sitten kun saadaan takkaan seuraavan kerran tulet. Puulämmityksellä kuitenkin lähdetään alkavaan talveen. Suorasähköllä olevan lattialämmityksen kiertovesipumppu on ollut pois päältä keväästä lähtien.

Olohuoneen takkana meillä on kerroksellinen (villaa tiilikerrosten välissä) Tiilerin takka-leivinuuni "Terhi", jonka massa on 3500 kg. Itse asiassa takka vielä ihan kokonaan ollut jäähtynyt, sillä leivin uunin sisälämpötila oli äsken vilkaistessani vielä 27C. Eli selvästi huonelämpötilaa enemmän. Se lienee vielä maanantain lämmityksen jäänteitä.

Lämpötila takan yläkulmalla 24,3C ja alakulmalla 23,0C. Lämpömittarin vieressä Wainun -valvonta-anturi, joka muistuttaa ulkoisesti jääkiekkoa. Pieni puute "kiekossa" on se, ettei sen kyljessä ole numeronäyttöä, joten anturin mittaamat lämpötilat näkee vain netin yli, jota tietysti tulee netissä surffaille usein katsottua... Eikä tarvitse välttämättä olla kotona katsomassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti