sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Pikkutarvikkeissa isoja hintaeroja!

Kellarissa on nyt menossa kattopaneelien asennus, ja ontelolaattaa pitää propata ruoteet kiinni, johon sitten alasvetojen kanssa tulee paneelikatto. Kakkos-kakkosten eli 50x50mm kiinnittämiseen tarvittavat proput ostettiin Võrun K-raudasta Etelä-Virossa. Sadan kappaleen paketille hintaa tuli 17,11 euroa, niin kuin kassakuitista näkyy (kassakuitilla neljänneksi ylin hinta, joka näkyy ihan ruuvin yläpuolella):

Kuvassa näkyvä naulaustulppa eli proppu eli viroksi "naeltüübel" kooltaan 8mm x 100mm maksaa Virossa 17,11€ per paketti, jossa niitä on 100 kpl.









Nämä loppuivat kuitenkin pikkuisen kesken, ja kävin sitten etsimässä samanlaisia lisää Vantaalta K-rauta 75:stä. Siellä näitä oli myynnissä 40 kpl rasioissa, ja rasian hinta oli 39,60€ (ulkomuistista - voi heittää muutamalla sentillä). Pyöreästi kappalehinta oli kuitenkin euron paikkeilla, ja pientarvike pussukoissa vielä paljon enemmän, jos pussukan sisältö oli luokkaa alle 10 kpl.

En sitten ostanut näitä K-raudasta, vaan ajelin muutaman kilometrin eteenpäin Biltemaan, jossa 12 kpl pientarvikerasia maksoi 4,99€ per rasia, jossa niitä oli 12 kpl.


12 kpl naulatulppia kooltaan 8mm/100mm maksoi Vantaan Biltemassa 4,99€ per rasia, eli 0,42€/kpl.

Rautakaupat ovat näissä ns. "pikkutarvikkeissa" selvästi siirtymässä aina vaan pienempiin pakkauskokoihin, ja entisaikojen tyyliin 10 kg tai tuhannen kappaleen ruuvi- tai naulapakkauksia on aina vaan vaikeampi löytää hyllyistä.

Jos haluaa kiinnittää pari taulua, niin eihän sillä ole yhtään mitään merkitystä, maksaako yksi proppu euron vai 0,42€ vai 0,17€, mutta kokonaisessa talossa näitä tietysti tarvitaan aika monta. Jolloin kun prosentuaalinen hintaero on noin suurta, niin nämäkin tarvikkeet kannattaa hakea ihan vaikka Virosta asti, jossa myyntipakkaukset ovat suuria ja yksikköhinnat kohdillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti