torstai 3. syyskuuta 2015

Naapurissa paalutetaan

Kun me aloitettiin rakentamaan muutama vuosi sitten, silloin aivan naapurissa tien risteyksen toisella puolella oli K-market, joka juuri ennen purkamistaan näytti tältä:

K-Market Rekola 04.05.2015.

Vähän aikaa sitten vanha (tai oikeasti vasta 32-vuotias!) rakennus purettiin pois. No - ei sitä ainakaan meidän takia olisi tarvinnut purkaa, olisi meille se vanhakin kelvannut... ;-)

Ja nyt sitten tällä hetkellä tontilla on Junttapoikien paalutuskone, joka aloitti tänään paaluttamishommat jo aamulla puoli kahdeksan paikkeilla. Ja kyllä sen huomaa talossa sisälläkin, eli sen verran kuuluu pauketta, että siihen herää varmaan jo norsukin. Mutta talo värähtelee yllättävän vähän. Melkein enemmän töminää tuntee kaivinkoneesta, joka - jos se yrittää tarttua maan alla olevaan kiveen tai betonin lohkareeseen, ja jos kauhan ote lipeää, niin iso lohkare tömähtää takaisin paikoilleen. Sen tömähdyksen tuntee jo jaloissa, vaikka olisi talon sisällä. Samoin linja-autot tömisyttävät taloa aikalailla. Ei tässä kuitenkaan sitä pelkoa ole, että meidän talo rikki menisi (ei se hajoa varmaan millään konstilla), sillä vuorilaudat ovat kiinni 120mm ruuveilla, ja sokkelin osuudessa kevytsoraharkkoja tukevat raudoitukset on kaikki hitsaamalla kiinni. Talo on tehty kestämään.

Kun meillä paalutettiin omaa taloa, valitsin teräspaalut juurikin mm. siitä syystä, että meillä lähin naapuri on jo 6 metrin päässä. Ei sitten haluttu rikkoa naapurin taloa, ettei mene naapuruussuhteet pilalle jo heti kättelyssä. Ehkä kuitenkin betonipaalutkin olisi voitu laittaa - aika vähän niiden lyömisestä töminää näyttää loppujen lopuksi lähtevän.


Tänään aamulla paalutettiin ihan risteyksessä, eli reilun 10 metrin päässä meidän talosta.

Kulmaan tulevat paalut lyöty.


Uutta paalua hakemassa.

Työpäivä ohi ja paalukone seisoo sateessa. Ensi keväänä tällä paikalla on sitten jo uusi K-market.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti