lauantai 5. syyskuuta 2015

Vuorilautoja höyläämässä

Joku on joskus sanonut, että meidän talosta Vantaalla on melkein merinäköala. Nimittäin merikontti näkyy jo pihan perällä. Eli suunnilleen tältä näyttää pihalla nyt:

Pihalaattojen ladontaa heinäkuussa. Merikontti näkyy pihan perällä.
Merikontti ei kuitenkaan näy enää kauaa, sillä siihenkin ympärille tulee samanlaiset vihreät vuorilaudat, mitä talossakin on. Sen jälkeen merikontti näyttää tavalliselta puuvajalta. Autotallia tontille ei mahtunut, mutta merikontti pihassa saa olla - ainakin rakentamisen ajan. On niitä muiden talojen pihoissa vielä rakentamisen jälkeenkin, ja meidänkin merikontilla on naapurin suostumus. Rakennuslupaa ei kuitenkaan ole, jos siihen sellainen tarvitaan. Aika näyttää - eiköhän niistä mahdollisesti tarvittavista luvistakin sitten aikanaan selvitä, mutta nyt kun rakentaminen vielä jatkuu, niin nyt mitään lupia ei merikontille tarvita.

Mutta tänään oli siis vuorossa merikontille tulevien vuorilautojen höyläys, täältä Etelä-Virosta siis tätä kirjoittelen:

Trukki hakee höylättävät laudat traktorin peräkärryltä.




Toinen trukki tuo saman nipun höyläämöön sisälle.



Raakalautoja trukin piikeillä höyläämistä odottamassa.

Räystäslaudat tulevat nipun alimmaksi, koska ne tarvitaan viimeisenä. Raakalauta suojaamassa alakulmassa.



Räystäslaudat höylätty ja tällin vaihto menossa.



Höylän teriä.



Vuorilautaa tulossa, tässä laudan selkäpuoli.



Ponttilauta ladotaan naaraspontti naarasponttia päin ja urospontti urosponttia päin, jotta pontit eivät lohkeile matkalla.
 
Oman metsän tukit sahattiin jo parisen vuotta sitten, sahaushommia vaikkapa tällä videolla:
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti