sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Itsenäisyyspäivänä uusia lämpötilaennätyksiä?

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Meillä on nyt järjestyksessä toinen itsenäisyyspäivä uudessa talossa. Talon lipputangot puolestaan täyttävät tänään tasan yhden vuoden. Vuosi sitten itsenäisyyspäivänä meillä liputettiin ensimmäistä kertaa.

Ja näin liehuu liput myrskytuulessa tänä vuonna:

  

 

Myrskyn jylyä kuultavissa myös tässä Youtube-pätkässä, ääninupit kaakkoon tietokoneessa:


Ja tässä linkissä itsenäisyyspäivän kuvat ja tunnelmat vuosi sitten:

http://talo-rautio.talovertailu.fi/2014/12/06/oi-maamme-suomi/

Tuolla linkissä muuten näkyy kellarin tilanne tasan vuosi sitten, kun asettelin lippuja vinotankoon ensimmäistä kertaa, ja huomasin että Suomen lippu ja Viron lippu menevätkin tankoon vähän eri tavalla... Taustalla näkyy myös kellarin edistymistä, eli vuosi sitten kun muutettiin, niin kellarin seinät olivat kauttaaltaan kevytsoraharkolla, eli näin:

Kellarin takkahuone vuosi sitten 6.12.2014.
Sama paikka nyt 6.12.2015
Kohta sitten nähdään vielä sekin, että mitataanko tänään uusia lämpötilaennätyksiä? Meillä ulkolämpötilamittari näyttää nyt puolilta päivin +8,8C, Helsinki-Vantaan lentokentän mittarissa on +9,0C. Aste vielä lisää, niin olisi vissiin kaikkien aikojen ennätys, mitä Suomessa on ikinä mitattu itsenäisyyspäivänä?

Ilmatieteenlaitoksen tuulitilastot Vantaalla 5-6.12.2015.


Omat lämpötilakäppyrät talon pohjoiselta seinältä. Kohti +10C ollaan menossa, mutta vielä ei olla niin korkealla...

Edit 6.12.2015 klo 17:45:
Uudet lämpötilaennätykset on jälleen kerran rikottu, ja joulukuun lämpöennätys Suomessa on näin ollen +11,2C. Ennätys mitattiin Salon havaintoasemalla klo 14:30. Vantaalla omassa lämpötila loggerissani päästiin +9,3C asteeseen talon pohjoisella seinällä.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/historiallisen-lauha-viikonloppu-joulukuun-lampoennatys-murskaksi-kahdesti/5596314




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti