keskiviikko 7. lokakuuta 2015

2 vesivahtia töihin

Kävin ostamassa Vantaan Puutarhatien Malkit Oy:ltä kolme vesivahtia eli vuotovahtia. Hintaa niille tuli 37,20€. Vaikuttavat aika päteviltä, eli jos pisarankin tipauttaa kokeeksi vettä anturin päälle, niin vahti kiljaisee heti 85 desibelin hälytysäänen - kunnes anturin pyyhkii kuivalla rätillä.

Ensimmäiset kaksi vahtia menivät astianpesukoneen kaukalon kulmalle ja seinään asennetun WC:n tankin alle. Kolmas alkaa vahtimaan jäähdytyskonvektoria kondenssi- ja vuotovesien varalta. Konvektori kytketään kiinni samalla kun ilma-vesi-lämpöpumppukin asennetaan tässä kuussa.

Vielä tarvitsen ehkä lisääkin näitä, sillä ulos salaojapumppaamoonkin voisi laittaa tällaisen johonkin sopivalle hälytyskorkeudelle.

Vesivahti toimii kolmella nappiparistolla. Vihreä osa on anturi, jossa vesipisara toimii sähkön johtajana.
Anturin testaus - pisara vettä tiskirätistä riitti laukaisemaan hälytyksen.
Vesivahti vahtimassa tiskikoneen kaukalon kulmalla. Toki kaukalo itsessäänkin riittää jos vuoto on riittävän iso.

Seinään asennettu WC on kätevä mm. siivouksen kannalta. Mutta entä jos se vuotaa seinän sisään?

Sama paikka toisesta suunnasta. Varaston seinät ovat vielä viimeistelemättä. Vesieriste niihin on kyllä sivelty Ardexilla, juurikin vesivuotojen varalta.


















4 kommenttia:

  1. Yllättävän edullisia vesivahteja jos vielä toimivatkin. Pariston kesto olisi kiva tietää ja alkaako vinkua kun paristo alkaa tyhjenemään. Itsellä on verkkovirralla toimiva järjestelmä jossa kosteusanturit pesukoneiden(astianpesu ja pyykinpesu) alla. Kun anturi huomaa kosteutta niin sulkee pääsulussa olevan magneettiventtiilin automaattisesti.

    T:Jukka

    VastaaPoista
  2. Hyvältä kuulostaa tuo ominaisuus, jos vesivahti osaa sulkea hanat ilman että sitä tarvitsee manuaalisesti tehdä. Siis jos on isompi vuoto kyseessä. Monesti vuoto voi olla myös pieni tippavuoto, joka huomataan vasta vuosien päästä. Nämä tuotteet oli Malkitillakin nyt uutuustuote, ja paristojen kestosta ei tiedetty sielläkään, mutta lupasin ilmoitella sitten kun tiedän itse enemmän. Kun paristot alkaa olla lopussa, niin laite pitää pienet piippaukset silloin tällöin - ihan samalla tapaa kuin paristokäyttöinen palovaroitinkin tekee.

    Periaatteessa nappiparistojen virran ei pitäisi kulua vesivahingon odotteluaikana ollenkaan? Laite ei pidä ääntä - ja sähkö ei kulje, jos ei kosteus yhdistä anturissa olevaa virtapiiriä. Toki jos on esim. taskulamppu käyttämättömänä, ja jos siellä on paristot sisällä, niin kyllä nekin paristot ajan oloon joskus vaan tyhjenee...

    VastaaPoista
  3. Oumannilta saa teippinauhaa jossa piuhat valmiina. Itsekin pistelen niitä apk, seinäwc ja jakotukki paikkoihin ja vesimittarin perässä on maltaita maksanut moottoriventtiili ja painemittari. Näistä osasista sitten väsäämään vuotovahdion sielunelämää vaikkapa KNX:n binäärioutputeilla ja -inputeilla. Tai riksarilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OK, kiitos vinkeistä! Varsinkin tuo teippinauha kuulostaa kiinnostavalta, pitääkin tutkia sitä vaihtoehtoa vielä tarkemmin.

      Poista