perjantai 23. lokakuuta 2015

Itseopiskelua...

Ilma-vesi-lämpöpumpun kompura on nyt koneen oman pöytäkirjatoiminnon mukaan ollut käynnissä 28 tuntia. Ensi viikolla kytkennät saadaan kokonaan tehtyä, ja sitten olisi vuorossa vähän käyttökoulutusta. Aloin jo itseopiskellen hiukan tutustua laitteeseen.

Eka fiilis itselläni on sellainen, että laitteessa on kymmenittäin erilaisia hifistelytoimintoja, joista normaali ihminen ei tarvitse kuin muutaman. Eli ihan niin kuin uusissa älypuhelimissakin 90% kaikista toiminnoista on täysin turhia. Oli siellä joukossa toki muutama oikein hyväkin oivallus, enkä ole 68-sivuiseen ohjekirjaan vielä perin pohjin ehtinyt syventyä.

Ilma-vesi-lämpöpumpun 68-sivuinen opaskirja. Oppaassa on hyvät kuvalliset ohjeet, että ei sen puoleen...

Myös sähkönkulutus on alkanut pikkuhiljaa taittua, tänään pistin lattialämmityskierron kokonaan pois päältä niin, että lämpöpumppu jäi lämmittämään enää pelkästään lämmintä käyttövettä.

Sähkönkulutuksen huippu on saavutettu, ja alamäki käppyröissä ilmeisesti alkanut. Siniset pylväät ovat vuorokautinen sähkönkulutus, punainen viiva on vuorokauden keskilämpötilakäyrä.
Lämmintäkin riittää! Keittiössä +24,3C ja ulkonakin lokakuun lämpötilaksi melkoiset +11,5C


Sisätilan lämpötila-asetus on ollut eilisestä lähtien enää +15C.



























 
 
Nyt lämpöpumppu lämmittää enää pelkästään käyttövettä.
Tämäkin on varmaan ihan hyvä ja hyödyllinen toiminto? Ei loman aikana tarvita niin paljon käyttövettä tai lämpöä, kuin silloin jos talossa ollaan kotosalla.
Näppäimistö on helppo ja selkeä, ja navigointi käy helposti ihan niin kuin Nokian kännyköissä.
Tämä on mielestäni nerokas keksintö! Ennen meillä käyttöveden kiertovesipumppu pyöri yhtämittaa. Ja jokainen kierros vettä varastaa aina lämpöä - siis yölläkin. Nyt käyttöveden kiertovesipumppu ei pyöri lainkaan klo 24:00-05:30 välillä, ja 5:30-24:00 välisenä aikana se käy 10 minuutin välein 5 minuuttia, ja sitten sama uudestaan, eli 10min taukoa, ja 5min käyntiä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti