torstai 15. lokakuuta 2015

IV kone pyytää suodatinta

Omasta mielestäni ihan hiljattain vaihdoin IV-koneelle suodattimen - ja nyt se pyytää taas suodattimen vaihtoa:

Takkatoimintoa laittaessani huomasin, että IV-kone pyytää suodattimen vaihtoa.

Mutta aika kuluukin yllättävän nopeasti - edellinen suodattimen vaihto olikin jo viime huhtikuussa, eli siitä onkin jo kulunut puoli vuotta! Tässä seuraavassa linkissä myös näkyy miltä näyttää tai näytti vaalea puhdas suodatin, eli toisin sanoen miltä näyttivät nämä samat suodattimet puoli vuotta sitten:

http://talo-rautio.kotivertailu.fi/2015/04/08/esittelyssa-iloxair-199-iv-kone/

No, eipä niitä uusia suodattimia nyt tähän hätään kuitenkaan ollut, joten imuroin suodattimet ja saavat nyt olla siihen asti, että saan tilattua uudet. Olivat kyllä yllättävän mustia, johtuu ehkä siitä että asutaan vilkasliikenteisen tien varressa, ja nyt on toisellakin puolen tietä rakennustyömaa, jossa hommat ovat siinä vaiheessa, että välillä vähän pöllyää, kun tekevät maatöitä ja sepelin levitystä.

Etukansi avattu.

Karkeassa suodattimessa oli aika paljon itikoita.

Hienosuodatin oli ihan musta ja pölyinen.






4 kommenttia:

  1. Samalta näytti meidän vastaavan koneen suodattimet jo 4kk käytön jälkeen :) Meillä tosin on piha pöllynnyt reippaasti joten sieltähän sitä sinne sitten tulee. Ehkä eniten ihmetytti ötököiden iso määrä karkeafiltterissä: kärpäsiä ja vaikka mitä muuta siivekästä oli aika paljon. Onkohan imupuolelta unohtunut filtteri...

    Lisäksi kysyisin onko teillä ollut ongelmia sähkönkulutuksen kanssa ja paljonko teidän iv-kone syö sähköä? Meillä on tosiaan sama iv-kone kolmosteholla, mutta meidän talon sähkönkulutus on tuplat teihin verrattuna. En ole vielä ehtinyt laitella mittauslaitteita mutta epäilen että meidän iv-kone on syyllinen tähän. Kuutioita meillä on 1300, joten meidän kone pyörii varmaan kovemmilla kierroksilla ja sähkönkulutus on sitten ihan eri luokkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      (Vastaus vähän viipeellä, kun en huomannut heti että tänne oli tähän oli tullut kommentteja)

      Meillä kuutioita on noin 1000 eli 30% vähemmän, ja meilläkin Iloxair oli kolmosella - mutta jätin sen sitten pyörimään kakkoselle, koska meillä käytetään takkaakin aika paljon. Eri nopeusalueet ei mene Iloxairissa tasaisesti niin kuin auton vaihteisto, vaan jos ostat virtamittarin, niin esim. kakkos- ja kolmostehon välillä on aivan hurja harppaus. Meillä 2-teholla itse kone vie noin 115-120 kWh per kk. Siis itse koneen tarvitsema sähkö. Paljonko se sitten aiheuttaa kokonaiskulutusta lämpöhävikkikin huomioiden, sitä en osaa sanoa...

      Poista
  2. Nuo karkeat suodattimet likaantuvat/pölyyntyvät meilläkin varsin nopeasti. Max 4kk on hyvä vaihtoaika noille.

    Suodattimien hankintaruletin toteutin niin, että ostin yhdeltä pohjalaiselta suodatinvalmistajalta Iltoon sopivia suodattimia 20kpl kerralla ja sen päälle metritavarana tuota karkeasuodatinmattoa. Näin karkeita suodattimia pystyy vaihtamaan milloin tahtoo riippumatta hienon suodattimen vaihtosyklistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hyvä idea!

      Ei sinulla sattuisi olemaan muistissa sen pohjalaisen valmistajan nimeä tai yhteystietoja?

      Poista