tiistai 3. heinäkuuta 2012

4 kuukauden epätietoisuus...

Toukokuun 9. päivä kirjoittelin tänne blogiini seuraavasti: "Asuntokauppakin näyttää vilkastuvan kesää kohden, ensin näytti siltä ettei vanhan asunnon myynti etene lainkaan, mutta nyt näyttäisi siltä, että lähihetkinä tässäkin asiassa saadaan asiat eteenpäin."

Siitä on nyt pari kuukautta. Silloin toukokuussa näytti siltä, että vanhan asunnon myynti on hyvinkin lähellä, eli periaatteessa kaupat oli jo alustavasi sovittu siten, että kun meidän asunnon ostajan oman asunnon kaupat varmistuvat (hänen ostajansa oli matkoilla silloin), niin sen jälkeen laitetaan nimet lappuihin ja kummankin asuntokaupat on sillä selvä. Näin ei kuitenkaan koskaan käynyt. Ja kun oman asuntomme myynti aloitettiin maaliskuun puolivälissä, niin nyt heinäkuun alkaessa on takana päin jo lähes neljän kuukauden epätietoisuus siitä, että kauankohan tässä nyt vielä kuluu aikaa, että vanhasta asunnosta päästään eroon.

Nyt tämä epätietoisuus näyttäisi taas yhden kerran päättyvän, tai ainakin itse olen jälleen kerran erittäin toiveikas sen suhteen, että edistystä tulee tapahtumaan - ihan jo lähimpien päivien aikana. Silloin myöskin jälkimmäisen välittäjän oma arvio kävisi toteen siitä, että asuntomme on kuukaudessa myyty.

Ei pitäisi toki nuolaista ennen kuin tipahtaa, mutta enhän ole nuolaissutkaan? Olen ainoastaan toiveikas. Muutenkin aina pitää ajatella positiivisesti, ja kun tarpeeksi yrittää, niin asioilla on tapana aina järjestyä.

On tämä epätietoisuudessa odottelu (siis odotteluajan pituutta kun ei tiedä kukaan) kuitenkin henkisesti melkoisen raskasta. Siis tiedossa on, että näytöissä käy jatkuvasti iso määrä katsojia, jopa 9 pariskuntaa yhdellä kertaa. Naapurikin on tämän vahvistanut. Ja tältä pohjalta tiedossa on, että silloin kun on runsaasti kävijöitä, silloin on hintatasokin oikea. Ja edelleen on tiedossa, että tällä samalla hintaa samanlaisia asuntoja ostetaan ja myydään koko ajan - ei tässä siis ole kyseessä ollenkaan mikään erityisen harvinaisen asunnon myynti, vaan samanlaisia asuntoja löytyy pelkästään Vantaallakin varmaan tuhansittain, joista osa on koko ajan myynnissä. Tältä pohjalta kun tätä asiaa nyt itse järkeilen, niin 100%:lla varmuudella ostaja löytyy joskus, ja kiinteistövälittäjälle maksetaan siitä, että hän etsii jokaiselle asunnolle sen ostajan. Mutta silti ei vaan jaksaisi odotella...;-)

Jos tässä nyt saavutetaan läpimurto lähipäivinä tai jopa lähitunteina, sitten rakennuslainan saannille oleva reunaehto tulee täytetyksi, ja vielä on sen verran kesää ja syksyä jäljellä, että rakentamisessa päästään aika pitkälle. Kun rakentamisen kokonaisajalle oli alunperin budjetoitu aikaa noin 2 vuotta, niin 3-4 kuukauden myöhästyminen alussa ei merkitse periaatteessa mitään.

Tosin edelleenkin on huonoin ajateltavissa oleva skenaario on tietysti sellainen, että asuntoa ei saada tänä kesänä myytyä, vaan se vuokrataan ja jatketaan myyntiharjoituksia taas ensi keväänä uudestaan.

Asuntokauppaa odotellessa tässä muutamat kuvat Lappeenrannan loma-asuntomessuilta (kuvaa klikkaamalla kuva suurenee - viimeiset kuvat villa "Adelesta", jossa hintana 890.000 euroa, ja vaimokin päässyt viimeiseen kuvaan mukaan...),

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti