maanantai 11. huhtikuuta 2016

RJ45 liittimen kytkennät

Vielä eilen en olisi edes tiennyt - tai en olisi ainakaan muistanut, että mikä on RJ45 liitin tai että mihin asiaan se ylipäätään liittyy. Tänään sitten tiedän miten tuo liitin saadaan sitä vastaavan parikaapelin jatkeeksi. Eli internetin kiinteästä sisäverkosta on siis kyse. Tässä nyt esimerkkinä yksi asia, mitä kaikkea kummallista talon rakentamisessa voi oppia. Siis jos yrittää tehdä mahdollisimman paljon ihan itse.

Tänään aloin ihmettelemään, että onko johto poikki, kun ei yhteydet pelaa kellarin jakamosta huoneeseen. Sitten piti avata huoneen antenninrasia - ja kas - sielläpä oli kytkennät vielä kokonaan tekemättä.

Kun ei tätä kiinteää sisäverkkoa ole koskaan ennen tarvinnut, niin ei sitä enää edes muistanutkaan, että talon rakentaminen jäi tässä kohta aikoinaan kesken. Siis silloin joskus kun oli kiire muuttaa sisään. Sen nyt vielä muistan, että ekat pari viikkoa me asuttiin uudessa talossa niin, ettei katsottu telkkaria ollenkaan. Siis kun ei näkynyt kuvaa (muuta kuin lumisadetta), kun ei ollut vielä muuttaessa ehditty tilata harava-antennia katolle. Nettiin sentään pääsi, kun oli mokkula tietokoneessa.

Mutta näin tämä RJ45 liittimen kytkentä käy, jos joku muukin joutuu liitoksen tekemään. Alkuun piti lähteä ihan siitä, että piti netistä Googlettaa, että mikä tämän liittimen nimi on, ja että miten se kytketään...

Tässä valmis liitin (urospuolisko), johdon pää ja kytkentä ohjeet netistä...
Itse kokosin tai siis yhdistin tälle sopivan naaraskappaleen johtoon.

...ja tähän osaan nuo johdonpään säikeet pitäisi saada kytkettyä...

Kytkennät tehty. Värien järjestys näyttäisi täsmäävän.


Tässä vielä tekemätön paikka ja johdon pää odottaa kytkentää.

Ja nyt piuhat kiinni.

Sitten ei muuta kuin rasian suojakuoret taas kiinni.

Tämän jälkeen seuraava homma on kellarin WC:n allaskaapin kasaaminen ja
viemärin kytkentä. Tämä on ehkä hiukan tutumpaa hommaa mulle... :-)

2 kommenttia:

  1. Avataan vielä sen verran lisää että kun noita googlaa ja pähkäilee niin löytyy kahdenlaista 568A ja 568B. Ihan sama kumpaa käyttää, johtojen survominen liittimeen on vhä erilainen parilta osin ja sitä kautat makuasia. Molemmissa kaapelin päissä pitää toki käyttää samaa kytkentää. Toisessa piuhassa voi olla taas se toinen se ei haittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JEP. Hyvä tarkennus. Minäkin huomasin (tosin vasta jälkeen päin), että kytkentätapoja on kaksi. Mielenkiintoinen juttu, miksei jompikumpi näistä ole standardi, ja se toinen sitten vaan jätettäisiin pois...

      Poista