perjantai 7. toukokuuta 2021

Pihan siivousta...

Meillä siivoiltiin pihaa tässä parisen viikkoa takaperin, siis sunnuntaina 25.4.2021. Pihan siivous alkoi jo heti puoli kuuden jälkeen aamulla - eikös ole sellainen vanha sanontakin, että "aikainen lintu madon nappaa"? Ja jos on oikein ahkera, ei haittaa vaikka sunnuntainakin olisi jo aikaisin liikkeellä :-)

Ei me kyllä omasta mielestämme mitään pihan siivousta oltu koskaan edes tilattu mistään, mutta saatiin kuitenkin.

Tässä kuvassa su 25.5.2021 pihan siivooja lähestyy taloamme, hahmo näkyy kellonajan oikeassa laidassa. Tumma hahmo, jolla on valkoiset lenkkarit.
Seuraavassa kuvassa pihan siivooja on saapumassa meidän pihaan, kas tässä:


Kaveri on aika lyhyt, ehkä noin 175 cm pitkä, sillä vieressä oleva Toyota Hiace pakettiauton korkeus on 190 cm korkea, ja pihansiivousmies on autoa selvästi matalampi.
Sitten ei muuta kuin hommiin, ettei mene koko päivä ihmetellessä - tässä videossa pihan siivous alkaa painepesurista. Kaveri on selvästikin vasenkätinen. Eli tarttuu puutarhaletkuun vasemmalla kädellä. Ja alkaa kiertää sitä letkua jenkojen kautta auki, joka onkin kovaa duunia, koska letku oli kiristetty oikein kunnolla. Lopulta letku irtoaa kuitenkin. Jos olisi osannut käyttää pikaliitintä, niin sillloin puutarhaletkun olisi voinut irrottaa painepesurista ihan sekunnissa ja ilman voimaa, mutta nähtävästi pihansiivousmies ei oikein tiennyt miten pikaliitintä käytetään työntämällä ensin liikkuvat osat painepesuria kohti, ja sitten vetämällä koko helahoidon toiseen suuntaan.Kun painepesuri on saatu puutarhaletkusta irti, sitten hiton äkkiä ja juoksujalkaa juosten karkuun, kas näin:

Mitä tietoja tekijästä jäi?
Pihansiivousfirman "Logo" näyttäisi olevan tässä kuvassa näkyvä valkoinen tupla-aaltokuvio työtakin selässä vasemmassa alakulmassa. Videolla näkyy, että tekijä on vasenkätinen. Hiace pakettiautoon verrattuna tekijän pituus on enintään 175 cm.

Kun pihansiivous oli päättynyt, sitten olikin pari päivää aivan hiljaista. Kunnes pihasta siivottu painepesuri ilmestyy myyntiin www.tori.fi -palstalla. Myyjänä on "velilehto3" -niminen nimimerkki. Tori.fi -palstan ylläpito ei tiedä kenelle henkilölle ko. nimimerkki kuuluu. Eikä poliisilla ole aikaa selvittää asiaa. Yritän toki itse päästä kaupoille ja olen edelleen erittäin kiinnostunut maksamaan tässä myyntikuvassa näkyvästä pesurista 70€, koska tunnistan pesurin omakseni siihen kiinni jäädystä puutarhaletkun pikaliittimestä. 

Pesurin mukana myydään myös pyörivä pesuharja, jossa on ratasvika. Harja pitää siis pyöriessään rahisevaa kovaa ääntä, tai ei pyöri ollenkaan. Viimeksi kun pesuharjaa korjailin, se harjaa pyörittävä ratas lähti kokonaan pois paikaltaan. Jos joku kaupoille pääsee, tulen mielelläni mukaan maksumieheksi, ja auttamaan painepesurin kantamisessa. Tässä pesurin kuva suoraan www.tori.fi -palstalta kopioituna:


Tähän mennessä monet kaverini ovat myöskin yrittäneet kaupoille päästä, mutta viikon yrittämisen jälkeen myyjä ei ole vastannut kenellekään mitään. Oletan, että myyjä on voinut joutua poliisin kiinniottamaksi jonkun muun syyn takia, ja jos istuu nyt poliisin putkassa tai tutkintavankina vaikkapa Vantaan vankilassa, niin nyt hän ei pysty Tori.fi -myynti-ilmoituksiaan hallinnoimaan, eikä potentiaalisille ostajaehdokkaille vastailemaan?

Mikäli joku muukin haluaa olla minulle avuksi, ja yrittää myyjään saada yhteyttä (jolloin tulen tietysti mielelläni itsekin kaupantekotilaisuuteen mukaan), niin tässä linkissä tuo painepesuri on myynnissä edelleenkin:

https://www.tori.fi/uusimaa/Nilfisk_C_110_4__pesuharja_painepesuri_83575123.htm?ca=18&w=3&fbclid=IwAR0JbpTxCTVZBW20VkJoLOGBaDqBmq1fWZLWdQtvEopWA-KBlLN5c-O-N6A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti