lauantai 4. elokuuta 2012

Pressutalli puutavaran varastointiin

Ostin Motonetistä vajaalla 200 eurolla pressutallin, jonka koko 3x6 metriä, ja jossa ajattelin varastoida ja sirkkelöidä puutavaraa. Ensimmäisen kerran puutavaraa joutuu käsittelemään kun tehdään kellarin alapohjan valulle muotit, sitten pärjääkin taas pitkän aikaa niin, ettei puutavaraa juuri kulu, koska tämän vuoden tavoitteena on ainoastaan se, että saadaan kellarin seinät tehtyä harkoista ja siihen sitten ontelolaatat päälle. Ja sitten peitetään koko juttu pressuilla talveksi, ja jatketaan taas ensi keväänä, jolloin puusta aletaan rakentamaan siihen sokkelin päälle pari kerrosta puutaloa.

Tämmöinen pressutallin rakentaminen on siitä mukavaa puuhaa, että pääsee juhlimaan harjakaisia aika pian! Nyt aikaa kului 3-4 tuntia, ja siitäkin itse asiassa puolet meni maanpinnan tasaukseen ja soran kärräämiseen, tein tallin pohjan vähän tasaisemmaksi, mitä se olisi muuten ollut.


Pressutalli osina.


Eka pääty valmiina.


Kehikko valmis, päätypressut paikoillaan.


Iso pressu olikin yksin aika työläs saada tallin päälle, kun ei ollut kaveria mukana.


Talli valmiina.

2 kommenttia:

  1. Onko ollut toimiva ratkaisu nyt talven jälkeen? Itse harkitsen samaa nyt kesäksi puutavaran kuivanapitoa ajatellen.

    VastaaPoista
  2. Väittäisin, että ei se kaupan setti sellaisenaan edes ensimmäistä talvea kestä. Ongelmaksi tulee siis lumikuorma, ja sitä varten kannattaa jo etukäteen teltan ollessa vielä ehjä laittaa lautoja putkitankojen päälle poikittain, ettei lumi pussita ja paina pressua rikki. Kesällä taas tuuli voi kiusata, eli jalat kannattaa sitoa esim. kuormalavoihin kiinni, ettei tuuli heilauta pressutallia ympäri. Näin minulle jo ehti käydä, mutta onneksi pressutalli kesti kaatumisen. Jos lisää lautoja lunta tukemaan ja laitta vielä naruilla ristikkäistukia sinne tänne, niin kaipa tuo teltta saattaisi kestää useamman vuodenkin.

    VastaaPoista