perjantai 18. elokuuta 2017

Kattovaris antennissa

Meillä oli lintupöntössä vuokralaisina sinitiaispariskunta ja linnunpojat aina kesäkuulle asti. Olivat kyllä siistiä porukkaa. Maassa ei näkynyt pöntön alla mitään merkkejä siitä, että pöntössä asuttiin. Kesäkuussa sitten lähtivät, en tiedä minne.

Nyt on muutaman päivä sitten saatu vieraaksi katolle varis, joka tykkää istua TV-antennissa. Ja välillä se menee liesituulettimen poistoputken päähän ja rääkyy putken sisään. Tuntuu ihan niin kuin se olisi pudonnut putken sisään, ääni kuuluu keittiöön katolta asti niin hyvin. Joskus sillä on aamuisin niin paljon asiaa, että se voi rääkyä monta minuuttia yhteen menoon. Joten piti oikein käydä katolla katsomassa, että miltä siellä näyttää, ja onko lintu pudonnut putken sisään.

Onneksi ei sinne putkeen kyllä mitenkään voi pudota (ei edes linnun jätteet), mutta jälki oli katolla melkoista, eikä ihan niin siistiä meininkiä kuin sinitiaisilla...

Jätökset antennin alla.
 
TV-antenni kauempaa.

TV-antenni vielä kauempaa. Etualalla liesituulettimen
poistoputki. Senkin päällä on ilmeisesti mukava istua...?
 

Liesituulettimen poistoputken pää ylhäältä katsottuna.
Seuraavaksi pitää varmaan käydä jostain kaupasta ostamassa kuminen käärme ja viedä se peltikatolle, tai sitten sellainen lyhyeen narun pätkään laitettava muovinen haukka, jollaisia näkee mansikkamailla. Mistähän tällaisia saa ostaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti