torstai 24. elokuuta 2017

Allasmuovin kokeilua

Ostin 2x3 metrisen palan 0,5 millin allasmuovia Tuusulan Kodin terrasta. Sen avulla sain katsottua, mikä on optimaalinen mitta allaskumille, jotta osaan tilata sen sitten oikeilla mitoilla.

Testaus alkamassa.

Allasmuovi vedetty renkaan päälle. Traktorin renkaan korkeus on
150cm ja leveys 30cm. Allasmuovi on 2m x 3m.

Tässä lopputulos. Ei tarvinnut edes täyttää vedellä, koska heti näkyy, että
2 metrin leveys ei riitä. Muovi ei nouse kapeammalta kyljeltään lainkaan
renkaasta pois, jolloin rengas ei täyty kokonaan. Vesi falskaa pois noista
muovin kapeimman kohdan koloista.
Lopputulos - renkaalle tarvitaan 3x3 metrisiä allaskumin palasia. Silloin allaskumi kiertyy koko renkaan ympäri, ja laskeutuu vielä renkaan ulkopuolelta maahan saakka niin, että rengasta ei näy lainkaan.

Renkaan ulkopuolella alas laskeutuessaan allaskumista ei enää ole hyötyä veden eristyksessä, mutta se tarjoaa näkösuojaa letkuille ja sähköjohdoille, jotka täytyy saada vietyä renkaan sisään. Samoin kun renkaasta lähtee puro, täytyy renkaasta tuleva kumi saada puron kumin päälle, ettei yhdistelmä falskaa renkaan reunalta.

Nyt sitten allaskumia tilailemaan... Toki tälle allasmuovillekin käyttöä löytyy, ei tämä hukkaan mene. Ja tuntuu aika vahvalta käteen tämä muovikin. Mutta sille tuleva takuuaika on vain 10v. Allaskumin takuuaika on 30v. Ja nyt kun vesimassa on "ylhäällä", eikä montun pohjalla, niin vesieristeen toimivuus on aika tärkeä juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti