perjantai 25. elokuuta 2017

Syksyn tuoksua ilmassa

Aamulla oli todella viileää ja selvästi syksyn tuoksua. Myös lämpötilojen perusteella kesä vaikuttaisi olevan nyt ohi.

Lämpötilakäyrää Malmin lentoasemalta. Aamun alin lämpötila oli alle +6C.
Lämpötilat eivät enää muuksi muutu tästä eteenpäinkään, sääennusteiden mukaan lämpötila sahaa +10C kahta puolta myös tästä eteenpäin. Tässä Vantaan ennuste seuraavan 10 vrk osalta:

Meillä on ollut saunan hormissa savupelti auki koko ajan toukokuusta asti. Vielä ei ole sisätiloissa niin kylmä, että se pitäisi sulkea, vaikka lämmitys ei vielä olekaan päällä. Eli takkoja ei ole käytetty sitten viime kevään, eikä lattialämmitys ole päällä ollenkaan. Sellainen hyöty viime päivien viileistä ilmoista on ollut, että tähän mennessä talo on jäähdytetty iltaisin aina niin, että on avattu toisen kerroksen kaikkien makuuhuoneiden kaikki ulko-ovet aina sepposen selälleen, mutta nyt siihen ei ole enää viime päivinä ollut tarvetta.

Tai oli meillä lämmitys sen verran päällä, että toissapäivänä keskimmäisen kerroksen sähkölattialämmitys oli vahingossa yhden yön päällä. Tuli testattua sitten sekin, ja hyvin toimi - aamulla lattialaatta oli mukavan lämmin, ja lämpö pysyi lattiassa melkein 2 päivää eli ihan tähän asti.

Mutta noin muuten lämmityskausi käynnistyy varmaankin syyskuussa niin, että takkaa pystyy taas polttamaan, sitten lokakuussa lattialämmitys päälle - ja lattialämmitys pysyy päällä aina maaliskuulle asti. Keväällä riittää pelkkä takan lämpö, ja keväisen auringon paiste.

Aamulla herätessä yläkerran makuuhuoneen lämpötila oli +19C.
Kyllä tuntui kylmältä, vaikka viileässä uni kyllä maittoi hyvin.
Sitä paitsi vuokra-asunnoissa 18-20C on tänä päivänä ihan normaali lämpö.
Kaikkein lämpöisin paikka tänään aamulla oli takkahuone.
Siellä lämpötila oli +22,6C. Kellari on lämmennyt kesän
aikana, ja pysyy lämpöisenä pitkään ilman lämmitystäkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti