sunnuntai 28. tammikuuta 2018

No onkos tullut kesä - talven keskelle?

Vielä jokunen päivä sitten oli reippaasti lunta. Vaan eipä ole enää. Talvi tulee kyllä vielä takaisin - ainakin pakkasen muodossa, mutta muuten näyttää jo melkein maaliskuulta.

Näin se sitten ilmastonmuutos näkyy tässäkin kohtaa, eli en ainakaan itse muista, että omassa lapsuudessani olisi ollut tällaisia "talven tappaneita hellejaksoja", tai jos ei nyt hellejaksoja, niin lumet sulattavia lämpöaaltoja. Vieressä oleva merikin on niin sula, ettei jäitä ole edes Suomen puolella. Viron puoleinen rannikko on ollut käytännössä sula silloinkin, jos Suomen puolella meren rannan rantakiville on jäitä tullut.

Tässä kuvasarjat ennen ja nyt. Ennen oli muutaman päivän takaa - jolloin oli vielä reippaasti lunta:


Jos ei nyt päästä kunnolla talvesta nauttimaan, niin lämmityskuluissa tulee selvästi säästöä, kun kunnon pakkasia ei ole. Kun ulkona pakkanen lähenteli -10C, meillä sähkönkulutus oli päälle 40 kWh per vuorokausi. Nyt kun lämpötila on nollan kieppeillä, sähköä kuluu pikkuisen päälle 30 kWh vuorokaudessa. Näin on ollut nyt viime päivinä, ja samoin tammikuun alkupäivinä. Tältä näyttää päiväkohtaiset kulutuskäppyrät nyt:

Tammikuussa sähköä on kulunut tähän mennessä eli 1-27.1.2018 noin 1000 kWh.
Alkukuusta lämpötila oli nollan kieppeissä, samoin kuin nyt. Muutaman päivän takainen
lämpötilan nousu näkyy sähkön kulutustasossa selvästi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti