tiistai 28. elokuuta 2018

Rakentamisen sopimukset - aina asiat ei suju

Olen joskus jo aikaisemminkin omassa blogissani seuraillut "lehtitietojen varassa" Espoon Westendissa sijaitsevan kahden jääkiekkoilijan talon rakentamista:

http://talo-rautio.talovertailu.fi/2015/04/21/westendin-talosotku-nyt-hovissa/

Nyt tuossa linkissä olevat eteenpäin linkkaukset mm. Youtubeen näyttää olevan poistettu Youtubesta, koska joku oli valittanut videoista. Joitakin edelleen linkkauksia näyttää olevan tallessa edelleenkin.

Internetistä löytyy joitakin rakennusblogeja, joissa asiat ei vaan suju tässä muutamia:

http://villapainajainen.blogspot.com/

http://raakaapeliaraksalla.talovertailu.fi/

http://uniikkitalo.blogspot.com/

Nämä kaikki ovat olleet talon rakentajille hirvittävän suuria henkilökohtaisia katastrofeja, ja Espoon Westendin tapaus osoittaa, että joskus kärsijäksi voi joutua myös urakoitsijakin. Sinänsä uskomatonta, että noinkin epäedullisen "sopimuksen" jälkeen rakentaminen kuitenkin ylipäätään alkoi. Ehkä jälkeenpäin olisi ollut viisaampaa se, että urakoitsija ei olisi aloittanut töitä ollenkaan?

Nämä tapaukset nyt tietysti ovat vain muutamia yksittäisiä tapauksia eli jäävuoren huippu, joka on saanut laajempaakin julkisuutta. Jäävuoren huipun alla on tietysti vielä lukuisampi määrä vähän pienempiä asioita, jotka eivät koskaan tule julkisuuteen.

Rakentamisen sopiminen on siis taitolaji, ja jo siinä vaiheessa rakentaminen voi lähteä pahasti pieleen. Myös vilpillisesti liikkeellä olevia on sekä tekijöissä, että tilaajissakin, joskin itse kyllä haluaisin lähes sinisilmäisesti uskoa, että suuri pääjoukko kuitenkin toimii ja ainakin yrittää toimia molemmilla puolilla ihan rehellisesti. Mutta tarkkana pitää olla - ja varsinkin näin korkeasuhdanteen huipulla matkassa saattaa olla monenlaisia tekijöitä.

Jatkan aihepiiristä vielä lisää vähän myöhemmässä vaiheessa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti