sunnuntai 4. elokuuta 2019

Aurinkopaneelikauppiaita osa2

Teen nyt raportin Aurinkopaneelikauppias numero kakkosesta, sillä tämä kaupanteko lienee nyt sitten päättynyt, kun ei ole miehestä mitään kuulunut ja aikaa on jo kulunut edellisestä tapaamisesta yli kuukausi.

Aluksi siis kesti pitkän aikaa, ennen kuin lopulta löytyi yhteinen aika kalenterista, ja tavattiin meidän tontilla. Kaveri oli myyntimiehenä hyvä, ja pidin hänen asiantuntevasta tyyliistään ja vakuuttavasta esiintymisestä ja puhetavasta. Jo ensimmäisen myyjän käynnillä oma tietoisuuteni aurinkopaneeleista ja niiden nykyhetken tilanteesta ja markkinoista lisääntyi huomattavasti, joten alkuodotukset hyvästä ensivaikutelmasta kasvoivat huomattavasti. Ajattelin siis, että nyt pitää pinnistellä, että muistan kysellä kaikki vielä avoimeksi jääneet kysymykset, jospa niihin sitten tulisi vastaukset.

Kyselinkin miten helppoa tai vaikeaa järjestelmään on liittää sähköauto? Jolloin se kallis akku olisikin siellä autossa, eikä talon seinässä. Että mistä järjestelmä tietää, onko auto kotona? Jolloin ladataan ensin auton akku, ja vasta sitten (jos ylijäämäsähköä vielä on) - laitetaan se valtakunnan verkkoon. Toisena kysymyksenä oli lämminvesivaraaja. Että periaatteessa ylijäämäsähköllä voisi lämmittää senkin - ainakin +80C asti, sen kuumemmaksi sitä ei paljon uskalla päästää, ettei varaaja kiehu tai ettei joku polta itseään epähuomiossa. No meillä on termostaattihanat, eli suihkussa palamista ei pitäisi tapahtua koskaan.

Sitten sekin kiinnosti, että jos yleensä aina ajatellaan niin päin, että järjestelmä mitoitetaan niin pieneksi, ettei ylijäämäsähköä paljon pitäisi syntyä, niin eikö toinen tulokulma asiaan olisi sekin, että tehdään selvästi ylisuuri ja ylimitoitettu järjestelmä, jos on niin että 10 kW ja 14 kW järjestelmä eivät hinnaltaan eroa toisistaan juuri ollenkaan? Niin jos lisäpaneelit saa tietyllä paljousmäärällä melkein "samaan hintaan"; niin eikös ne kannattaisi laittaa? Jolloin ylijäämäsähköä muodostuu varmuudella jo koko ajan, mutta ison järjestelmän 3-vaihekytkentä takaa sen, ettei tapahdu kallista takaisinostoa.

Nythän 1-vaihe kytkennöissä (pieniin aurinkopaneelijärjestelmiin) voi käydä niinkin, että samalla sekunnilla kun "1-vaihe" tuottaa aurinkopaneeleista ylijäämää sähköverkkoon, niin vaikkava 2-vaiheeseen kytketty talon oma sähkönkulutus on niin suurta, että sähköä ostetaan samalla hetkellä myös taloon päin. Ja minuuttitasolla katsottuna tilanne voi vaihdella koko ajan laidalta toiselle, jolloin jos tällä minuutilla sähköä myydään verkkoon, niin seuraavan minuutin aikana sähköä ostetaan verkosta (lisättynä sähköverolla ja siirtomaksulla), jolloin se oman sähkön takaisin osto vasta kallista onkin...

Yllätyin kun en saanut mitään vastauksia mihinkään kysymyksiini. Jolloin myyjä selosti, että hän onkin itse asiassa turvalaitemyyjä, joka vasta 2 viikkoa sitten alkoi myymään aurinkopaneeleja. Mutta hän voisi kyllä ottaa omalta toimistoltaan jonkun asiantuntijan mukaansa, ja tulla käymään meillä uudelleen. Koska hän haluaa itsekin oppia ja kuulla vastaukset noihin samoihin kysymyksiin.

No, olen nyt reilun kuukauden odottanut. Eikä  mitään kuulu. Että jos kauppias itse lukee tämän jutun, niin en minä pahoillani ole, vaikka joku ottaisi uudestaankin yhteyttä. Nyt ei tiedetä ollenkaan että tuleeko tästä kaupat vai ei, kun en saanut edes hintaa sille, että mitä se sellainen 10 kW tai 14 kW järjestelmä voisi maksaa? Niin kauppiaan ainut vastaus (tosin rehellinen vastaus) oli se, että ei hänellä ole noin isoille järjestelmille mitään hintaa, eikä mitään käsitystä mitä se voisi maksaa, kun hänelle on vain kerrottu ja opetettu, että tätä kauppaa tehdään niin, että myytävän paketin loppusumma pitää saada menemään "oikeaan haarukkaan". Siis niin, että asiakkaalla on sen verran rahaa usein heti ja omalla tilillään, jolloin kaupat voidaan sopia heti. Jolloin hän sitten vaan siinä kaupankäyntiä tehdessään yrittää sanamuodoista arvailla, että saadaanko tästä talosta rahaa esim. 10 tonnia, tai jos ei saada - voisiko kauppa syntyä muutaman tonnin halvemmalla kokonaispaketilla. Ja jos ei sekään vaikuta todennäköiseltä, sitten siirrytään nopeasti seuraavalle pihalla kauppoja yrittämään... Eli tässä myyntimenetelmässä tärkeää on vain se, että saadaan nopeasti kauppa ja nimet paperiin ja rahat pois asiakkaalta. Tärkeää ei olekaan se, mitä se asiakas saa? Muuta kuin muutaman paneelin katolleen, että siellä ne nyt sitten ovat.

Että miten hyvät kaupat asiakas sitten tekee näiden tällaisten ovelta ovelle kiertävien kauppiaitten kanssa?

No näiden kahden kokemuksen jälkeen oma fiilis on se, että parempaa vastinetta omille rahoilleen saa, jos on itse aktiivinen ja kilpailuttaa kunnolla. Eli avaa Googlen ja pyytää tarjouksia. Jos joku kiertokauppias tulee omaan pihaan käymään, niin todennäköisesti hinta ei ole halpa.


Tällä kakkoskauppiaalla oli selvästi hyvä ote myyntityöhön. Mutta ekan 2 viikon aikana alan tuntemus ei kuitenkaan ollut vielä ihan huipputasoa. Uskon kuitenkin, että hänestä vielä jonain päivänä tulee hyvä aurinkopaneelien myyjä. 

Myös tässä jälkimmäisessä yrityksessä hieman oudon ensivaikutelman antoi yrityksen nimi, jota en enää muista, mutta joka oli täysin ei-aurinkopaneeleihin liittyvä nimi jotain tyyliin "Peräsuon kana ja porkkana Oy". Kysyinkin myyjältä, että eikös tuo firman nimi nyt kannattaisi ainakin vaihtaa, jos yrityksen toimiala on vaihtunut? Niin myyjä kertoi, että kyllä se ensin vähän häntä itseäänkin ihmetytti tuo firman nimi, kun hän itse tuli töihin yritykseen, mutta hän sitten ajatteli, että jos tuotepaketti on hyvä, niin kauppaa kyllä syntyy, oli firman nimi ihan mikä tahansa... :-) 

2 kommenttia:

  1. Heh, tämähän oli kuin jostain komediafilmistä. Kuulosti vähän semmoselta firmalta, että en kyllä mitään ostaisi. Yleensä muutenkin jos homma on tyyliin special price only for you today my friend ja nimet pitää laittaa heti paperiin, niin ei kannta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovelta-ovelle kauppiaiden kanssa kannattaa olla aina varovainen. Lähistöllä eräs eläkeläinen kertoi, että hänen olisi ollut melkein pakko ostaa uusi peltikatto taloonsa, eikä meinannut millään päästä myyjästä eroon. Että "hinta 16 tonnia, jos heti laitetaan nimet paperiin" oli sanottu.

      Ehkä minullakin sitten alkaa jo olla ikää sen verran, että alan pääsemään näihin ikäihmisille suunnattuihin myyntikampanjoihin mukaan...? :-)

      Poista