sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Lämmön talteenotto päättyi

Puolivälissä tätä kuuta talvi ei vielä ihan hellittänyt, joten IV-esilämmitys piti laittaa hetkeksi taas takaisin. Nyt se on ollut jo jonkin aikaa poissa, mutta nyt vielä viimeinenkin lämmön talteenotto päättyi, sillä saunan savupellit jätettiin nyt auki. Ne suljetaan seuraavan kerran syyskuussa.

Kesällä menee saunassa noin kuutio puita, mutta sauna ja kph kuivuvat hyvin, kun savupeltejä ei sulje. Kesällä kiukaan lämpöä ei tarvita, joten se voi mennä savupiipun kautta taivaalle.

Tästä se kesä nyt sitten alkaa. Kohta alkaa kukkapenkeissä ensimmäiset kevään kukat kukkia. Huhtikuu on muuten ollut poikkeuksellisen lämmin. Neljän ensimmäisen viikon keskilämpötila on ollut +6,7C eli enemmän kuin koskaan ennen sinä aikana, mitä talo on ollut olemassa. Toiseksi lämpimin huhtikuu oli 2014, jolloin huhtikuun keskilämpötila Vantaalla oli +5,5C. Seuraavaksi lämpimin huhtikuu oli 2015 ja 2018, jolloin molempina huhtikuun keskilämpöti oli tasan +5C.

Vuodesta 1829 (jolloin lämpötilojen tilastointi aloitettiin) Helsingin Kaisaniemessä kaikkein kylmin huhtikuu oli 1847 ja 1852. Silloin huhtikuun keskilämpötila oli molempina vuosina Helsingissä -2,4C. Kaikkien aikojen kaikkein lämpimin huhtikuu on ollut 1918, jolloin keskilämpötila oli +6,8C. Toiseksi lämpimin huhtikuu oli 1990, jolloin keskilämpötila oli +6,0C.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti