Meillä oli maaliskuussa ilmasta-veteen lämpöpumpussa piirikortti rikki. Uusi maksoi 1130 euroa asennettuna. Ehkä se kuitenkin oli sen arvoinen, verrattuna siihen vaihtoehtoon, että laite olisi jäänyt seisomaan paikoilleen seinäkoristeena. Kirjoittelin jo aikaisemminkin sähkönkulutuksen eri tasoista tässä linkissä:
Sahkonkulutuksen-erilaisia-tasoja.html
Tämä on jatkoa samalle teemalle, eli jos katsotaan koko viimeisen kuukauden 10.3.2021 -> 10.4.2021 välistä aikajatkoa, niin puolessa välissä kulutuksen tasomuutos näkyy selvästi:
Uusi piirikortti asennettiin 27.3.2021 eli tämän tarkastelujakson puolivälissä. Sen jälkeen yösähköllä toimineet vastukset kytkettiin taas irti, ja sähkönkulutuksen kokonaismäärä putosi tasolta 70-80 kWh/vrk tasolle 20-30 kWh/vrk. Eli nyt sähköä kuluu noin 40% entisestä määrästään tarkastelujakson alkupuoliskolla. Eli noin 40-50 kWh per vrk vähemmän jälkimmäisellä puoliskolla. Kuukausitasolla säästön määräksi voisi arvioida tässä vaiheessa vuotta noin 1500 kWh/kk.
Jos vuosisäästön määrä meillä on ollut noin 8000 kWh, niin tuo säästö ilmeisesti kohdentuu juurikin kevät ja syyskuukausille? Jolloin lämmitystarve vielä jatkuu, ja jolloin haaleaa noin +30C asteista vettä voi kierrättää lattialämmityksessä. Tämä haalea vesi syntyy erittäin hyvällä hyötysuhteella, kun ulkolämpötila on jo reilusti plussalla tässä vaiheessa vuotta.
Mun käsitys on..et pelkkä ILP, etelä suomessa riittää ja on optimi..mut tietty..jos harrastus..on tuollainen "optimointi" ja tuunailu, niin mikäs siinä..ehkä viel paneelit katolle? kun on uusi talokin? ei oo heti katto renppaa tulooos
VastaaPoistasit näis vesi-kiertoisis länmityksis..on huoli, et jos vesiputket menee rikki, mitä sit? vedet vuotaa eristeisiin? ILP ssä ei ole sitäkään huolta..eikä piirikorttihuolii..tai jos on..niin uuden saa vanhaan reikään seinään asennettuna, vanhalle paikalle tuon piiri kortin hinnalla, lähes
VastaaPoista