perjantai 24. kesäkuuta 2016

Pientä ehostusta...

Rakennusaikainen rappuralli oli ehtinyt jo mennä varsin huonoon kuntoon. Kun harjaksia potkii savisilla saappailla, niin lopulta ei ole kuin yksi harjaksista jäljellä ja tallessa, eli tässä alkutilanne:

Vanha rappuralli oli vähän kärsineen näköinen.
Vieressä maassa uudet harjakset.

Sitten ei muuta kuin vähän ehostamaan, täytyyhän sitä nyt jotain pientä puuhastelua keksiä näin juhannukseenkin - jos ei halua häiritä naapureita vasaran paukutuksella tai käsisirkkelin äänillä. Eli ensin maalasin rappurallien harjasten puuosat talon värillä eli vihreällä (maali ei maksanut käytännössä mitään, sitä on purkkikaupalla raja-aita projektia varten). Harjakset maksoi rautakaupassa 1,45€ per kpl, eli yhteensä 4,35 euroa.

Itse rappurallinen metalliosatkin olivat vähän ajan syömät, joten ostin Biltemasta mustaa suihkemaalia, purkin hinta oli 7,99€. Aika paljon maalista jäi vielä purkin pohjalle käytettäväksi muissa projekteissa. Mutta siistiä tuli - ja hintaa tälle ehostustyölle yhteensä siis 12,34 euroa.

Rappuralli valmiina ja omalla paikallaan takaterassilla.
Sama toisesta kuvakulmasta.

Tämä projekti tuli aika äkkiä valmiiksi, ja rahaakin säästyi, koska vanhan rappurallin korjauskulut olivat yhteensä 12,34 euroa ja uusi olisi maksanut 14,95 euroa. Eli melkein kolme euroa tuli halvemmaksi näin. Rahan säästyminen on tietysti tärkeä asia näin juhannuksen kynnyksellä... ;-)

Myös kadun varressa oleva rakentamisesta kertova infotaulu oli aika pahasti haalistunut, tässä alkutilanne:

Puutarhamyymälän mainos näkyy, mutta taustalla olevasta infotaulusta ei
saa enää mitään selvää. Aurinko ja sade ovat syöneet tekstit pois.

Sama lähempää. Aika lähelle pitää mennä katsomaan,
jotta teksteistä saisi edes mitään selvää.

Onneksi oli musta tussikynä olemassa, niin lisäsin
teksteihin vähän lisää väriä. Nyt alkaa näkyä.

Ja tässä lopputulos. Eikä maksanut mitään,
vanhalle tussikynälle en hintaa laske... ;-)

Alun perin tuo työmaan infotaulu oli kokonaan itse askarreltu ja runkona käytetty puutavara on tontilta löytynyttä. Aikojen saatossa tontilta on löytynyt paljon muutakin, ja ties mitä on vielä löytymättä. Alun perin askartelulle tuli hintaa 17,85€ (sen yllä mainitun musta tussinkin hinta mukaan lskettuna :-), ja lisää noista alkuperäisistä askarteluista tässä linkissä:

http://talopakettitalorautio.blogspot.fi/2012/08/tyomaataulu-itse-askarrellen.html

Neljän vuoden takaisissa kuvissa ei vielä infotaulun takana taloa näy, mutta nyt on jo pari vuotta asuttukin kohta puoliin. Lopputarkastus on vielä pitämättä, eli olkoon infotaulu nyt sitten vielä siihen asti.

Näin olisi sitten nämäkin pari pientä ehotustyötä saatu tehtyä. Eiköhän sitä nyt ole aika hiljentyä pikkuhiljaa jo juhannuksen viettoon...

Hyvää juhannusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti