tiistai 20. kesäkuuta 2017

Nurmikko - nyt vihdoin valmis!

Nurmikko kylvettiin 20.5.2017 joten sillä oli eilen "synttärit", sillä eilen se täytti yhden kuukauden. Tältä se näyttää nyt, eli varsin tuuheaa on ja juhannuksena tai juhannuksen jälkeen nurmikon voisi jo ekan kerran leikatakin. Vaikkakin uusi nurmikko kannattaa pitää aika pitkänä, jotta se juurtuu ja tuuheutuu hyvin. Tältä näyttää nyt:Monet omakotirakentajat tekevät nurmikkonsa nykyään siirtonurmea käyttäen. Sehän on nopea ja varma tapa, sillä noin 25 kiloiset rullat on helppo levittää, ja jos yhdestä rullasta tulee vajaa pari metriä valmista nurmikkoa, rullien määrä on helppo laskea. Ja tämän jälkeen ei tarvitse muusta huolehtia kuin riittävästä kastelusta. Tämä sopii varsinkin lapsiperheille, sillä pienet lapset kuitenkin ja kielloista huolimatta juoksevat heti nurmikolla.

Mutta meillä mentiin siis perinteiseen tapaan niin, että mullan hain omalla peräkärryllä, se levitettiin lapiolla ja kottikärryllä, ja sen jälkeen kylvettiin siemenet. Täydennyskylvön tein kolmannen viikon kohdalla, kun koleasta keväästä ja varpusten tiheästä vierailusta johtuen lopputulos oli aika laikukas.

Otetaanpa nopeana kelauksena kulunut kuukausi tähän väliin:

Tilanne 20.05. Multa levitetty ja siemenet kylvetty.


Tilanne 03.06. Nurmikolla ikää 14 vrk. Vähän jo alkaa itämään sieltä täältä.

Tilanne 11.06 aamulla. Nurmikolla ikää 22 vrk. Lopputulos oli aika laikukas.


Tilanne 11.06 iltapäivällä. Täydennyskylvöt tehty.

Tilanne 21.06. Nurmikolla ikää 32 päivää. Nyt näyttää jo hyvältä.
 Saatiin sitten nurmikko juhannukseksi! Ja kyllä se piristää ja kovasti tuo uutta ilmettä pihaan. Tässä vielä muutama kuva lisää tältä päivältä:

Tänään olisi sitten kesäpäivän seisaus, mikä tarkoittaa, että tänään on vuoden pisin päivä ja tästä eteenpäin päivät alkavat lyhenemään. Mutta vaikka aurinko paistaakin nyt, niin aika kolealta näyttää noin lämpötilojen puolesta:

Vaikka aurinko paistaa, niin aika kylmää on - ulkona on aamulla klo 8
aikoihin lämmintä vain noin 11C. Ja ennusteiden mukaan vielä kylmempää
on luvassa. Sikäli hyvä tietysti, että näissä keleissä ei tule kovin paljoa
hukkuneita juhannuksen pyhinä.

2 kommenttia: