maanantai 25. joulukuuta 2017

Joulunviettoa isolla joukkueella

Joulukuusi tuoksuu, joulupukki kävi, ja jouluruoastakin on nautittu!


Joulukuusi vuosimallia 2017. Ostokuusi, tällä kertaa
ei oman metsän puu (oma metsä liian kaukana).

Tonttu, poro ja pukki. Pukin sisällä pullo.

Meillä on nyt tässä kuussa ollut suurempi joukko kylävieraita jo kahdesti. Ensimmäisellä kerrallä vietettiin ylioppilasjuhlia ja itsenäisyyspäivää keskimäärin noin 30 henkilön vaihtelevalla "combolla", kun osa vieraista sukkuloi juhlista toiseen jatkuvalla syötöllä. Ovi kävi tiuhaan, mutta hyvin mahduttiin ja mukavaa oli.

Itseäni kiinnostaa aina energian kulutus, ja näköjään aina kun on jotain aktiviteettia, niin sillä on näköjään myös sähkönkulutusta kohottava vaikutus. Tässä joulukuun päiväkohtaista kulutusta tähän asti, jossa itsenäisyyspäivän ja joulun päivät näkyvät selvästi muita korkeampina pylväinä.


Itsenäisyyspäivän korkeampi kulutus on johtunut saunomisesta ja osittain varmaankin myös lipun valaisemisesta. Meillä lippu oli siis valaistuna läpi yön, ja valaisu oli osin toteutettu myös työmaa-aikaisilla halogeenivaloilla (muuten meillä on pelkästään led-valoja, muutama jalkalamppu tosin poikkeuksena).

Joulun korkeampi kulutus varmaan sekin liittyy saunomiseen ja lämminvesivaraajan korkeampaan kulutukseen, osan kulutuksesta selittää varmaankin myös ruuan valmistus keittiössä.

Nyt kun meillä on jouluna ollut isompi joukkue väkeä paikalla, joista moni "pitkänmatkalainen" on myös yöpynyt, niin nyt ensimmäistä kertaa talossa on myös sisälämpötila lähtenyt nousuun - ilmeisestikin suuresta ihmismäärästä johtuen. Tämän mennessä meillä on lattialämmitys ollut nyt kokonaan pois päältä jo 2 vuorokautta (siis 23.12 alkaen - nyt tätä kirjoittaessani on 25.12.2017).

Eikä takkaakaan ole käytetty kahteen päivään (viimeksi 23.12 kinkun paiston yhteydessä). Silti sisälämpötila on vieläkin 21-22C paikkeilla. Korkeimmillaan se kävi jouluaattona, jolloin keittiön pöydällä oleva lämpömittari näytti yli +26C. Jatkossa - jos ja kun tulee taas isoja juhlia - sitä pitää ennakoida niin, että ajetaan sisälämpötilaa aste tai pari alaspäin jo ennakkoon.

Omasta mielestäni tässä on kaikkien aikojen lämpötilaennätys.
Edes kesähelteillä en muista, että keskikerroksen lämpötila olisi kohonnut
näin korkealle, eli +26,6C asti. Se tarkoittaa melkein jo shortsi-kelejä.


Silloinkaan lämmitys ei ollut päällä, se oli kytketty pois päältä jo edellisenä päivänä eli illalla 23.12, mutta lämpöä riitti silti vaan. Kyllä siinä jo jouduttiin ulko-oveakin avaamaan, muutenkin kuin joulupukin kulkemista varten.

Hyvin ollaan kuitenkin mahduttu. Enimmillään talossa on ollut 3 koiraa (joista 1 oma), ja yhteensä 21 joulunviettäjää.

Koirat lenkiltä kotiin tulossa.  Vasemmalta lukien ja suuruusjärjestyksessä
Siru, Ronja ja Betti.

Meillä on 595m2 tontti. Pieneenkin pihaan mahtuu 7 autoa ja 1 peräkärry.

Pysäköintiruuhkaa toisesta suunnasta katsottuna.

Tässä meidän koko kööri korkean olohuoneen parvelta katsottuna.
24.12.2017 päivän sähkönkulutus. Lämmitys ei ollut päällä ollenkaan.
Saunominen ja ruuanlaitto (ilmeisesti) ovat aiheuttaneet 2 kulutus-
piikkiä puolen päivän tienoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti