Helmikuussa sähköä kului 1943 kWh, mikä on noin 2 kertaa enemmän kuin vuosi sitten, jolloin helmikuussa sähköä meni 993 kWh. Peräkkäiset talvet olivat nyt kuin 2 ääripäätä - jos vuosi sitten ei tullut talvea ollenkaan, nyt 2020-2021 talvi oli pitkästä aikaa kunnon talvi aina Etelä-Suomea myöten.
Oman talomme olemassa olon aikana kahtena kuukautena sähkönkulutus on ylittänyt 2000 kWh (joulukuu 2014 ja tammikuu 2017). Myös helmikuu 2021 oli lähellä, mutta kun päiviä helmikuussa oli vain 28 kpl, niin siksi tuo 2000 kWh/kk -taso ei tällä kertaa ylittynyt, mutta kolmanneksi korkein kk-kulutus kuitenkin tällä kertaa saavutettiin näilläkin lukemilla.
Helmikuun sähkönkulutus 2021 on ollut myös erittäin aaltoilevaa. Sähkönkulutus on tuplaantunut niille päiville, jolloin on ollut kunnolla kylmää, ja jolloin ilmasta-veteen -lämpöpumppu on pakkasen takia sammuttanut itse itsensä. Paukkupakkasilla talo on siis suorassa sähkölämmityksessä. Toki takkojakin poltellaan, mutta suoran sähkölämmityksen myötä sähkön kokonaiskulutus korostuu entisestään.
Tässä kulutukset graafisesti:
Ja tässä vuoden 2 ekan kuukauden kulutukset numeromuodossa:
Tämän talven kovimmat pakkaset on varmaan täällä seudulla nyt koettu. Meillä helmikuun kulutus (maalämpö, vesikiertoinen lattialämmitys, takkaa ei polteta) oli 1322kWh, eli tässä varmaan näkyi se, että teillä vilp korvautui suorasähköllä kylmimmillä keleillä. Ei toki maalämpö maksa itseään takaisin sillä, että kerran pari vuodessa (jos sitäkään) tulee selvästi pienempi kulutus. Nimittäin vuonna vastaavaan aikaan (eli helmikuussa 2020) meillä kulutus oli 989kWh, joka on taas samaa, kuin oli teillä. Pohjoisemmassa, missä kylmempiä kelejä on pidempään ja varmemmin, maalämpö sen sijaan tuo selvempiä hyötyjä talvikuukausina, näin uskoisin.
VastaaPoista