Yläkerta Floorplannerilla tehtynä
Bloggailu kannattaa, nimittäin "Sisustus- ja sepustus" -blogista (kiitos Soilelle hyvästä blogipäivityksestä) bongasin Floorplannerin (Floorplannerin kotisivut) ja täytyy kyllä sanoa, että onpas siinä täysin ilmaiseksi ohjelmaksi melkoinen tehopakkaus, jonka oppii helposti käyttämään, ja jolla saa nopeasti 2D ja 3D -kuvat ihan itse tehden ja ilmaiseksi. Ainakin jollakin tarkkuudella. Ainakin yhdestä projektista. Toki omia projekteja voi perustaa niin monta, kuinka monta sähköpostiosoitetta sattuu olemaan, eli käytännössä vaikka kuinka monta. En kokeillut olisiko maksullisen version puolella ollut mitään muita lisäetuja, kuin se että voi suunnitella useita taloja yhtä aikaa.
Itse löysin tämän Floorplannerin ehkä vähän turhankin myöhään, nyt on jo rakennuslupahekemus menossa kohta sisään, eli enää ei talo juurikaan muutu siitä mihin muotoon se on nyt jo piirrettynä. Mutta on tuosta Floorplannerista siltikin vielä iloa - sillä voi kurkistella huoneiden sisään yläviistosta, pohdiskella eri värisävyjä (väriskaala on aika hyvä) ja lisäksi voi suunnitella kalusteiden paikat 2D kuvakulmassa. Meillä esim. keittiössä tilan riittävyys on nyt vähän siinä ja siinä, että mahtuuko sinne iso ruokailupöytä kuudella tuolilla, vai pitäisikö sittenkin vaan hankkia pienempi pöytä keittiöön, ja siihen ympärille vain 4 tuolia?
Ihan kaikkeen tuo Floorplanner ei kuitenkaan taivu (tai sitten en osannut käyttää), eli eri kerroksia ei saa liitettyä toisiinsa, kerrallaan voi tarkastelussa ja suunnittelussa olla vain yksi kerros. Tosin jos talossa ei ole kuin yksi kerros, silloin tämä seikka ei tietenkään haittaa. Portaat kulkevat myös aina yläviistoon, enkä esim. yläkerrasta saanut piirrettyä alaspäin lähteviä portaita. Tai jos joku minua viisaampi keksii miten se olisi pitänyt tehdä, niin saa toki laittaa vinkkiä tulemaan... Paitsi ohjelman kotisivuilla, näytti olevan myös Youtuben puolella aika paljon opasvideoita siitä, mitä kaikkea Floorplannerilla voisi tehdä, mutta en ole ihan kaikkea vielä ehtinyt opiskella. Oman talon suunnitteluun ja fiilistelyyn hurahtaa ohjelman kanssa leikkiessään niin nopeasti, ettei enempi oppi ohjelman käytöstä jaksanut enää kiinnostaa.
Floorplannerin kalustusvalikoimassa ei ollut takka-leivinuuniyhdistelmää, joten käytin sitten tavallista tulisijaa, joka periaatteessa olisi pitänyt asettaa seinän viereen. Sama logiikka yläkerran takan kanssa, ja autokatoksen paikalla on käytetty paremman puutteessa pergolaa, kuten myös katettu terassi tuli tehtyä sillä samalla. Ihan hyvä lopputulos tuli mielestäni näinkin.
Floorplannerilla tehdyt suunnitelmat on myös kätevä jakaa kavereille, jotka voivat sitten itsekin katsoa lopputulosta 2D tai 3D muodossa, ja pyöritellä sitä PC:n ruudulla mielensä mukaan.
Omat tekeleeni ovat nyt tässä linkissä: Laurintie 146: Floorplannerin 2D ja 3D kuvat. Saa kommentoida, vaikka muutoksia ei pysty enää tekemään paljon muuta kuin kalustuksen suhteen.
Saattaisi muuten onnistua pihasuunnittelukin Floorplannerilla.
Rakennamme pitkästä tavarasta eli 3-kerroksisen puutalon (kellari + kaksi asuinkerrosta) Vantaan Rekolaan. Rakentaminen alkoi 2012 elokuussa. Talo muuttovalmis syyskuussa 2014. Lopputarkastus läpi 18.12.2020. Talon arkkitehtuurissa on ollut pyrkimys tehdä talosta 1920-luvun puutalon perillinen aivan kuin Puu-Käpylässä. Bloggailulla tarkoituksena ammentaa tietoa muilta ja jakaa itse saatuja kokemuksia muille. Osa blogista tässä linkissä: http://talo-rautio.talovertailu.fi
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kivan näköinen talo teille tulossa! Hauskoja yksityiskohtia tuolla floorplannerilla saa aikaan,kuten lastenhuoneen junarata :)
VastaaPoistaFloorplannerilla me suunniteltiin oma talomme, ennen kuin mentiin arkkitehdin juttusille. Sen jälkeenkin on käyty katsomassa mm. ikkunoiden korkeuksia ja paikkoja floorplannerin 3D:n kautta. Nuo portaat on meilläkin vähän hankaloittaneet suunnittelua, kun ei saa oikeaa kuvaa siitä, miltä yläkerta näyttää.
VastaaPoistaItse tein vastaavaa Plan3D:llä. Puutteensa siinäkin, mutta ihan mukava. Kts.:
VastaaPoistahttp://kotilahelaan.blogspot.com/search/label/Plan3D