tiistai 18. syyskuuta 2012

"Täys katastrofi päällä"

Yhdellä lauseella tiivistettynä "nyt on täys katastrofi päällä", niin kuin maasiirtourakoitsija asian ilmaisi heti ensimmäisillä sanoillaan, kun soitteli aamulla vähän ennen seitsemää.

Yöllä oli rankkasade, ja kadulle tehtyyn kaivantoon tuli iso lossaus. Sen seurauksena ajoneuvoliikenteen ajosillan pituus ei enää meinaa riittää, ja ne otetaan pois käytöstä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Laurintien liikenne katkaistaan kokonaan. Äsken soittelin pelastulaitoksen, tiemestarin, joukkoliikenteen ja Vantaan kaupungin kuntatekniikan keskukset läpi, ja lupa tien katkaisemiselle on ensi viikon perjantaille asti. Eli alun perin viikon projektista tulikin kahden viikon projekti, ainakin sen tiedon pohjalta, mikä tällä hetkellä on käytössä.

Paloautot, ambulanssit ja linja-autot päästetään läpi, näillä ajoneuvoilla on mahdollisuus päästä ohi K-kaupan edessä olevaa jalkakäytävää pitkin, kun kaivuri vähän väistää. Näin me pelastuslaitoksen ja HSL:n kanssa äsken sovittiin, mutta muut autot joutuvat käyttämään muita vaihtoehtoisia reittejä. Paikalliset ihmiset varmaankin nuo reitit tietävät, joten en ala niitä selostamaan. Koivukylästä Korsoon pääsee suoraan risteyksen yli  ja Rekolan ostarille pääsee kääntymään, mutta Laurintien liikenne katkeaa aivan kohta. Ollaan just hakemassa tarvittavia "tie poikki" ja "moottoriajoneuvolla ajo-kielletty" merkkejä. Jalankulkija pääsevät melko esteettä läpi, kunhan kiertävät tien toiselta puolelta.

Merikontista tätä naputtelen, ja nyt täytyy lähteä itsekin lapiohommiin tästä. Ajattelin kuitenkin laittaa tietoa eteenpäin tätäkin kautta, kun lukijoita blogilla näyttää olevan, ja tiedän että osa lukijoista on paikallisia asukkaita, joita asia koskee.

Tässä vielä muutamat kuvat tältä aamulta:


Iso lossaus. Ajosillan pituus loppuu kesken, eikä sitä voi enää turvallisesti käyttää.


Kaivannon pohja 19.9.2012

Montun pohjalla on kuopan reunalla eilen olleita kuormalavoja, tien reunuskiviä, siltarummun pätkiä yms. Kovalla rytinällä se lossaus on tapahtunut, ja samalla on mennyt maata useita kuutioita. Ja nyt alkoi sataa kaatamalla... (kello tällä hetkellä 09:10)...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti