torstai 20. syyskuuta 2012

Vesiliittymää kaivettiin tänään 17 tuntia

Tänään aloitettiin hommat aamu seiskalta, ja jatkettiin puolille öin. Huomenna kaivamista jatketaan taas klo 6:00 eteenpäin, ja HSY:n vesiliittymän kytkentämies tulee paikalle klo 8:00.

Yllättävä vaikeus tuli tänään puhtaan veden putken kanssa. Ensinnäkin se on tien alla noin 4-5 metriä syvällä. Illalla tuli kaivamaan jo toinenkin kaivuri samalla kun pumpulla koko ajan tyhjennettiin kuoppaa. Hankaluutena oli nimittäin kaupungin vesiputkessa vuotava sulku, josta tuli vettä jatkuvana puro kuoppaan. Ja putki pitäisi olla ympäri puhdistettu hiekasta sitten kun kaivaminen alkaa.

Kuopan täyttyessä vedellä se samalla myös lossaisi samaa vauhtia mitä kaivurilla ehti kaivaa, ja eteenpäin ei päästy. Kuopan seiniä on nyt tuettu vanerilevyillä ja pattingeilla, ja sen seurauksena ei ole enää kaivurilla tilaa kaivaa. Joten seuraava yritys huomenna aamulla on se, että paikalle tilataan Helsingin lokapalvelun imuauto imemään hiekkavellit kuopan pohjalta pois. Jospa se vesiputki sitten saataisiin esiin. Yritys on ainakin kova. Tässä kuvia tältä illalta:

Ja nyt nukkumaan, hommat jatkuvat taas muutaman tunnin päästä...

1 kommentti:

  1. Onpas teillä ollut monenmoista viime päivinä! Ei muuta kun tsemppiä vaan, joskos se siitä helpottuisi. Eteenpäin sano mummo lumessa ;-)

    VastaaPoista