lauantai 29. elokuuta 2015

Talo etävalvonnassa

Taas ollaan Etelä-Virossa ja rakennustarvikkeita hakemassa. Tällä kertaa löytyi mm. roskakatoksen oveen tukevat saranat, hinta 2,10€ per kpl (8 kpl yht. 16,80€), eli tällaiset:



























Samalla ostoskuitilla myös terassille lattiaharja 4,90€, hiiren myrkkyä 1,60€ ja toisenlaista myrkkyä 5 pussia yht. 4,00€. Meillä siis on (on ainakin ollut) jokin pikkujyrsijä tontilla juoksemassa, mutta ei välttämättä juoksentele enää kovin kauaa...

Tällä pienellä aasinsillalla - reissun päältä on aina mukava muutenkin "kurkistella", että mitä talolle kuuluu, ja aika montaa kanavaa käyttäen se on nykypäivänä mahdollista. Ensinnäkin energialaitoksen kautta voi katsoa paljonko talossa kuluu sähköä, tunnin tarkkuudella kulutuksen voi nähdä netin yli, kas näin:


Ja nyt kun minulla on siellä myös se "Wainu" -valvontajärjestelmä, niin sen kautta voi katsoa eri mittauspisteistä lämpötilat ja kosteusarvot ihan reaaliajassa, koska laite tekee mittaukset 30min välein, ja siirtää tulokset netin kautta luettavaksi saman tein, eli esim. nyt meillä yläkerran makuuhuoneen lämpötilat ja kosteusarvot näyttävät tältä:


Jo aiemmin tuli hankittua Sunwind mökkikamera, jota ohjataan kännykän kautta, ja joka pyydettäessä myöskin ilmoittaa esim. sen hetkisen lämpötilan tekstiviestillä näin:


Mökkikameralta voi pyytää myös valokuvan (sen se lähettää toki automaattisestikin puhelimeen mediaviestinä, tai sähköpostilla tietokoneelle, jos kamera on hälytysvalmiudessa ja jos se havaitsee liikettä), ja sen lisäksi kameraan voi myös soittaa, jolloin saa ääniyhteyden kameraan, eli kuulee puhelimen kautta saman mitä kamerakin kuulee.

Nykyaikana talon etävalvonta onnistuu siis aika monin eri tavoin. Ja on ihan se ja sama missä päin maapalloa matkustaa - pääasia, että on pääsy nettiin tai edes kännykän kuuluvuusalueella, niin silloin saa jo yhteyden mökkikameran kanssa.

Tämän tekstin naputtelin Etelä-Virosta. Täälläkin ihan aurinkoinen ja lämmin kesäpäivä tänään, välillä oli tänään pari pientä sadekuuroa, jotka menivät muutamassa minuutissa ohi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti